Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Uzávera časti Mlynských nív by bola podľa investora dobrým riešením

Výstavba novej autobusovej stanice na Mlynských nivách 18. septembra 2018 v Bratislave. Na archívnej snímke budovanie kruhového objazdu. Foto: TASR Pavel Neubauer

Nový primátor Bratislavy Matúš Vallo upozornil, že hlavné mesto čakajú v novom roku veľké dopravné obmedzenia.

Bratislava 8. decembra (TASR) – Celková uzávera rekonštruovaného úseku ulice Mlynské nivy v Bratislave sa podľa developera HB Reavis javí ako najlepšie možné riešenie, čo podľa neho potvrdzujú aj odborníci. Investor pre TASR uviedol, že s prácami na ulici by sa tak mohlo postupovať efektívnejšie, ulica by bola zrekonštruovaná za kratší čas a verejnosť by sa vyhla neustálym zmenám v organizácii dopravy. V minulosti však tvrdil, že k celkovej uzávere ulice nedôjde.

Na Mlynských nivách začala v máji spoločnosť HB Reavis s celkovou rekonštrukciou ulice v blízkosti novej autobusovej stanice, ktorú taktiež stavia. Obnova časti ulice je rozdelená na viacero fáz a HB Reavis ju realizuje na vlastné náklady. Nový bulvár má byť k dispozícii pre obyvateľov i návštevníkov Bratislavy na jeseň 2019. Hoci pri spustení prác investor deklaroval, že k celkovej uzávere ulice nedôjde, po pár mesiacoch to už vidí inak.

"Ulica Mlynské nivy bola takmer štyri desiatky rokov nepovšimnutá a dnes je v takmer havarijnom stave. Na ulici robíme už vyše sedem mesiacov, pod cestou sú mnohé prekvapenia. Tie vyplývajú z technických plánov infraštruktúry, ktoré, ako sme zistili, nezodpovedajú realite. Aj tieto veci môžu spôsobiť potenciálne predĺženie prác o niekoľko mesiacov," vysvetlil pre TASR Jakub Gossányi z HB Reavis.

Developer oceňuje konštruktívny prístup nového vedenia mesta a otvorenie diskusie na túto tému. "Aby sme mohli splniť záväzok mestu doručiť plne zrekonštruovanú ulicu, celková uzávera v danom úseku sa javí ako najlepšie možné riešenie aj podľa odborníkov. Máme pripravené obchádzkové trasy a značenia, ako pre peších, tak aj pre automobilovú dopravu a MHD," deklaruje Gossányi. Projekt bol podľa jeho slov preštudovaný a analyzovaný so všetkými dotknutými odbornými subjektmi, ktoré sú súčasťou komisie a sledujú priebeh rekonštrukcie ulice. Výsledkom obnovy má byť podľa developera dôkladné revitalizovanie celej oblasti s kompletne obnovenou dopravnou a technickou infraštruktúrou nad aj pod jej povrchom.

Nový primátor Bratislavy Matúš Vallo upozornil, že hlavné mesto čakajú v novom roku veľké dopravné obmedzenia. Problémom pre dopravu má byť spustenie prvej etapy prestavby mimoúrovňovej križovatky Prievoz pre výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Taktiež aj požiadavka, aby bol na niekoľko mesiacov uzavretý bulvár Mlynské nivy. "Teraz robíme všetko preto, aby sme našli riešenie, ako to v zdraví prežiť," povedal. Ako tvrdí, mesto nepodpíše nič, čo by prekvapilo Bratislavčanov. "Všetci budú musieť počkať, chcem si byť istý, že máme riešenia a že budú Bratislavčania vedieť v dostatočnom predstihu, čo sa chystá," skonštatoval Vallo.