Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislava

Bratislava už podporila vyše sto projektov, ďalšie ešte majú šancu

Foto: TASR/Pavel Neubauer

V rozpočte hlavného mesta SR je na tohtoročný grantový program Ars Bratislavensis vyčlenených 80.000 eur


Bratislava 11. augusta (TASR) – Grantová komisia na podporu umeleckých a kultúrnych aktivít v hlavnom meste Slovenskej republiky ARS Bratislavensis v tomto roku už tretí raz finančne podporila ďalšie projekty.

Na svojom letnom zasadnutí hodnotila 58 predložených žiadostí a granty v celkovej výške 37.900 eur rozdelila medzi 48 projektov, ktoré sa venujú aktivitám v rámci umenia a kultúry v Bratislave a ktoré mesto propagujú nielen na Slovensku, ale i v zahraničí.

Najviac, 1500 eur, pridelila komisia občianskemu združeniu (OZ) Historia Posoniensis na internetový portál Pamäť mesta Bratislavy (PAMMAP). Rovnakú sumu dostane OZ Múzeum petržalského opevnenia na projekt Mobilizácia, tiež spoločnosť Ateliér 007 na pamätnú tabuľu Aron Grünhut a vydavateľstvo Dajama na projekt Hra - poznáš Bratislavu? Petržalský okrášľovací spolok bude mať 1300 eur na projekt Osobnosti Bratislavy. Od 400 do 1000 eur dostanú na požadované aktivity ďalšie OZ, školy, nadácie aj Asociácia súčasného tanca, spoločnosť Slovak Press Photo, Moyzesovo kvarteto či miešaný spevácky zbor Technik akademik.

"Podpora voľnočasových a kultúrnych aktivít zo strany mesta je dôležitá. Veď aj prostredníctvom takýchto akcií vieme nielen spropagovať Bratislavu, ale zároveň aj pomôcť ľuďom a organizáciám, ktoré vykonávajú aktivity v prospech mesta a Bratislavčanov," zdôvodňuje primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

V rozpočte hlavného mesta SR je na tohtoročný grantový program Ars Bratislavensis vyčlenených 80.000 eur. Mesto už prerozdelilo v rámci troch kôl 65.400 eur na 107 projektov.

"Posledná tohtoročná uzávierka projektov grantového programu Ars Bratislavensis je 30. septembra,"
uviedla dnes pre TASR Katarína Kohútiková z Oddelenia komunikácie a marketingu Kancelárie primátora Bratislavy.