Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Svetelná križovatka v Rusovciach vyhovuje chodcom, ale nie vodičom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa miestnych obyvateľov by tento problém mohli vyriešiť svetelné semafory aj v bočnej ulici križovatky.

Bratislava 10. júla (TASR) – Hlavná cesta z Rajky cez Rusovce a Jarovce je v posledných rokoch veľmi preťažená. Chodci v obciach sa nemajú ako dostať na druhú stranu cesty. Dostatočne nepomáhajú ani priechody pre chodcov. V Rusovciach túto situáciu vyriešila miestna samospráva svetelnou križovatkou. Chodci sú s ňou spokojní. Potvrdila dnes pre TASR aj pani Helena. „Tam je veľká premávka, že ledva prejdeme na druhú stranu. A od tej doby, čo je tá svetelná križovatka, tak je balada tam prejsť.“

Vodiči sa však na križovatku sťažujú, pretože, keď vychádzajú z bočnej cesty, nevedia sa dostať na hlavnú cestu, ako hovorí pani Naďa. „Pre chodcov je to určite skvelé, lebo konečne bezpečne prechádzajú na druhú stranu, ale pre nás vodičov je to trošičku komplikovanejšie. Zápchy ako také, ktoré sa tam tvoria, nevadia, horšie je to, čo sa týka bezpečnosti, keď odbočujete na poštu, alebo keď z tej pošty vychádzate. Vtedy je to komplikované".

Podľa miestnych obyvateľov by tento problém mohli vyriešiť svetelné semafory aj v bočnej ulici križovatky. Od preťaženej premávky v obidvoch obciach si však vydýchnu až vtedy, keď sa vybuduje odbočka z diaľnice D4 smerom do Čunova, ale za predpokladu, že časť diaľnice od maďarskej hranice po Petržalku nebude pre našich občanov spoplatnená.