Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Silvestrovský beh cez bratislavské mosty odštartuje po tridsiatykrát

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Zo štartu, ktorý je pred Ekonomickou univerzitou v Petržalke, vybehnú účastníci na 11,5 km dlhú trať.

Bratislava 10. decembra (TASR) – Záver roka v hlavnom meste spestrí opäť Silvestrovský beh cez bratislavské mosty. V pondelok 31. decembra predpoludním sa uskutoční už jubilejný 30. ročník bežeckého podujatia.

Zo štartu, ktorý je pred Ekonomickou univerzitou v Petržalke, vybehnú účastníci na 11,5 km dlhú trať. "Postupne minú Prístavný most, Prístavnú ulicu, Most Apollo, nábrežie Dunaja, Starý Most, opäť nábrežie Dunaja a Most Lafranconi. Cieľ je pod mostom Lafranconi pri Botanickej záhrade,“ informovala Zuzana Zúbeková zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta SR Bratislavy – organizátora pretekov. Z technických príčin je aj tohto roku z trasy vyradený Most SNP.       

Bežci, ktorí sa chcú na tomto tradičnom športovom podujatí zúčastniť, sa môžu do 27. decembra zaregistrovať online, registrácia je však možná i v deň podujatia, ráno na štarte pretekov. Viac info na www.starz.sk.

V roku 2017 absolvovalo Silvestrovský beh cez mosty v chladnom počasí 804 bežcov, rekordnú účasť zaznamenalo podujatie pred dvomi rokmi, keď sa ho zúčastnilo 1057 bežcov, vrátane zahraničných účastníkov z viacerých krajín, napríklad Ruska, Španielska, Švédska či Belgicka.