Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

Protihluková stena pri Lamači by mala byť postavená na jar 2017

Ilustračné foto Foto: TASR

Stena bude stáť na okrajoch diaľnice i v stredovom páse na približne trojkilometrovom úseku od križovatky Diamant až po čerpaciu stanicu pred tunelom Sitina.

Bratislava 2. júla (TASR) – Mobilná protihluková stena na diaľnici D2 pri bratislavskom Lamači by sa mala stať realitou na jar 2017. Mestskú časť Bratislava-Lamač o tom dnes informovali zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) na zasadaní lamačského miestneho zastupiteľstva.

„Koncom júla tohto roku by mala byť k dispozícii kompletná projektová dokumentácia a pristúpime k územnému a stavebnému konaniu a následne k výberovému konaniu na dodávateľa,“ konkretizovala súčasnú etapu príprav výstavby protihlukovej steny hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. V prípade, že v priebehu tendra nenastane nepredvídané zdržanie, stavba by sa podľa jej slov mala začať realizovať v marci 2016. Výstavba by mala trvať približne rok.

Stena bude stáť na okrajoch diaľnice i v stredovom páse na približne trojkilometrovom úseku od križovatky Diamant až po čerpaciu stanicu pred tunelom Sitina. Vzhľadom na plány rozšírenia diaľnice na 6 pruhov bude protihluková bariéra postavená formou mobilných stien.

Výstavba bude financovaná zo štátneho rozpočtu. “NDS sa uchádzala aj o eurofondy, žiaľ využitie týchto externých zdrojov nebude možné,“ uviedla hovorkyňa NDS.