Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislava

Pri Pentagone vybudovali polopodzemné kontajnery

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Vytvorenie pilotného projektu polopodzemných kontajnerov v Bratislave bolo jednou z priorít mesta a mestskej spoločnosti OLO.

Bratislava 18. októbra (TASR) – Už druhé stanovište polopodzemných kontajnerov v Bratislave vybudovali v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa na Stavbárskej ulici, pri problémovom obytnom dome Pentagon. Spolu je tu osadených 11 polopodzemných kontajnerov. Z toho päť je na zmesový komunálny odpad a šesť na triedený odpad. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

Náklady na vybudovanie nových polopodzemných kontajnerov vo  Vrakuni boli financované mestskou spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) v rámci pilotného projektu polopodzemných kontajnerov v Bratislave.

"Manipulácia s kontajnerom pri vývoze je jednoduchá, čistá, hĺbka kontajnera znemožňuje opätovné vyberanie jeho obsahu, čo zamedzuje aj znečisťovaniu okolia. Konštrukcia polopodzemných kontajnerov zároveň bráni prístupu zvierat a hmyzu," priblížila Onufer.

Vytvorenie pilotného projektu polopodzemných kontajnerov v Bratislave bolo jednou z priorít mesta a mestskej spoločnosti OLO. Záujem o realizáciu projektu prejavilo 23 správcovských spoločností. Medzi dôležité kritériá v rámci rozhodovacieho procesu patrili vysporiadané majetkovo–právne vzťahy, dostupnosť pre zvozovú techniku, dispozičné riešenie miesta a hustota inžinierskych sietí.

Polopodzemné kontajnery sú okrem Stavbárskej vo Vrakuni umiestnené aj na Žižkovej v Starom Meste. Ďalšie stanovištia majú pribudnúť v lokalitách Družicová 1 – 10 v mestskej časti Ružinov a Budatínska 15 – 31 v mestskej časti Petržalka.