Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Bratislava

Konštrukcia Starého Mosta už dosiahla stred koryta Dunaja

Na archívnej snímke rozostavaný Nový Starý most v Bratislave už natierajú farbou. Bude zeleno-sivý, tak ako o tom minulý rok v hlasovaní rozhodli obyvatelia 5. mája 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Dostavba Starého mosta, úprava Štúrovej ulice a petržalskej strany nájazdu na most je podľa magistrátu hlavného mesta prioritou tohto roka.

Bratislava 1. júla (TASR) - Oceľová konštrukcia Starého mosta v Bratislave sa dnes dostala za polovicu koryta Dunaja. Aktuálne sa montuje jej ďalšia 30-metrová časť. Nad riekou tak už bude vysunutých celkovo 195 metrov konštrukcie. TASR o tom informovala Monika Voleková z oddelenia komunikácie a marketingu hlavného mesta Bratislavy.

"Počasie nám praje. Systematickým manažovaním a dôsledným dozorovaním stavby, trojzmennou prevádzkou prác na konštrukcii mosta a súbežných prácach na oboch brehoch Dunaja sme sa dostali do toho správneho tempa," povedala počas dnešného kontrolného dňa na stavbe Starého Mosta hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová. Začiatkom augusta sa bude mostná konštrukcia vysúvať o ďalších 70 metrov. Dotknúť by sa mala už aj piliera 34 alebo dočasnej konštrukcie, ktorá jeho funkciu zatiaľ nahradí. Pilier 34 je aktuálne vo výstavbe.

Na petržalskej strane mosta prebiehajú finálne úpravy komunikácií v línii ulíc Bosáková – Jantárová. Asfaltujú sa chodníky, pokladá sa slepecká dlažba a dolaďuje sa osvetlenie električkovej trate. "Križovatka Bosákova-Jantárova bude od dnešného dňa v plnej prevádzke," podotkla Kratochvílová.

V Starom Meste začnú 6. júla práce na rekonštrukcii koľajového triangla v križovatke ulíc Jesenského a Štúrova. Práce by mali trvať tri mesiace. "Do konca októbra počítame s ukončením prác na koľajovom triangli a sprejazdnení celej Štúrovej ulice," uviedla hlavná dopravná inžinierka.