Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Hlavným posolstvom Koncertu pre Jána a Martinu bola spolupatričnosť

Na snímke pohľad na zaplnené Hlavné námestie počas spomienkovej hudobnej akcie Koncert pre Jána a Martinu 4. marca 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa informácií organizátorov účasť na koncerte potvrdili hudobníci z rôznych žánrov.

Bratislava 4. marca (TASR) – Uctiť si pamiatku Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej bolo cieľom spomienkovej hudobnej akcie Koncert pre Jána a Martinu, ktorú pripravili organizátori festivalu Pohoda. Hudobníci, ktorí prijali pozvanie, vystúpili v nedeľu na bratislavskom Hlavnom námestí.

"Za hlavné posolstvo dnešného koncertu považujem spolupatričnosť. Spolupatričnosť s blízkymi ľuďmi Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a rovnako spolupatričnosť s ľuďmi, ktorým záleží na tom, v akej krajine žijeme," uviedol za organizátorov pre TASR výkonný riaditeľ festivalu Pohoda Michal Kaščák.

Podľa informácií organizátorov účasť na koncerte potvrdili hudobníci z rôznych žánrov. Koncert odštartovala skladbou Mariána Vargu Quattro Movimenti, ktorú predstavil violončelista Jozef Lupták so spoluhráčmi z Konvergencie Quartet. Vystúpili aj skupiny Korben Dallas, Modré hory, Živé kvety, slovenská ľudová hudba Muzička, Billy Barman, raper Vec so Zuzanou Mikulcovou, českí speváci David Koller a Michael Kocáb s Karpatskými chrbátmi. Nechýbali ani skupiny Para, Bez ladu a skladu, Longital či DJ B-Complex.

Koncert pre Jána a Martinu sa začal o 17.00 h.