Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

J. Mrva zbiera podpisy na podporu kandidatúry na primátora Bratislavy

Ján Mrva, archívna snímka. Foto: TASR

Zbieraním podpisov Mrva podľa vlastných slov zisťuje, či je o jeho kandidatúru zo strany Bratislavčanov záujem.

Bratislava 21. mája (TASR) – Starosta mestskej časti Vajnory Ján Mrva začal uplynulý víkend zbierať podpisy na podporu svojej kandidatúry na primátora Bratislavy v jesenných komunálnych voľbách. Oznámil to na sociálnej sieti.

Zbieraním podpisov Mrva podľa vlastných slov zisťuje, či je o jeho kandidatúru zo strany Bratislavčanov záujem. "Zbieranie podpisov nevylučuje ani podporu opozície OĽaNO, o ktorej rokujeme, i SaS, NOVA, OKS, Zmena zdola či pripojenie sa aj KDH k nim, ak sa strany dohodnú na kandidátovi," uviedol starosta Vajnôr. Nezávislý kandidát na bratislavského primátora musí zo zákona získať minimálne 1000 podpisov voličov podporujúcich jeho kandidatúru.

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo. Blízko rozhodnutia, či sa bude uchádzať o post primátora hlavného mesta, je bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. O primátorské kreslo zvažuje zabojovať aj starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Kresťanskodemokratické hnutie uvažuje, že vo voľbách postaví Caroline Líškovú ako kandidátku na bratislavskú primátorku. Medzi možnými kandidátmi sa spomína aj poslanec Národnej rady SR a bratislavský mestský poslanec Ján Budaj. Opozičné OĽaNO a SaS o svojom spoločnom kandidátovi ešte rokujú. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou.