Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

T. Kratochvílová je novou hlavnou dopravnou inžinierkou Bratislavy

Ilustračné foto, pohľad na hlavné mesto SR, Bratislavu z vyhliadkovej plošiny kaviarne UFO na Moste SNP nad európskym veľtokom, riekou Dunaj v Bratislave. Na snímke pohľad na bratislavské Staré mesto, Dóm svätého Martina (uprostred), Rázusovo nábrežie (dole), v strede zdola hore cestná estakáda z Mosta SNP, Rybné námestie a Staromestská ulica. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Tatiana Kratochvílová v minulosti viedla oddelenie dopravy na Miestnom úrade v bratislavskom Starom Meste i cestné hospodárstvo na magistráte hlavného mesta.

Bratislava 2. februára (TASR) - Nové vedenie Bratislavy od 1. februára vymenilo hlavného dopravného inžiniera. Tibora Schlossera na tomto poste vystriedala kandidátka na primátora hlavného mesta Tatiana Kratochvílová. Personálna výmena má priniesť aktívnejší prístup do riadenia dopravných projektov. TASR o tom informovala bratislavská hovorkyňa Ivana Skokanová.

"Vzhľadom na stav, v akom sa niektoré dôležité dopravné projekty nachádzajú, bolo nevyhnutné spraviť túto personálnu zmenu," vysvetlil primátor Ivo Nesrovnal (nezávislý) a poukázal na desaťtýždňový sklz pri výstavbe nového Starého mosta. "Nie je preto možné, aby bol post hlavného dopravného inžiniera bez zmeny," dodal Nesrovnal.

Kratochvílová v minulosti viedla oddelenie dopravy na Miestnom úrade v bratislavskom Starom Meste i cestné hospodárstvo na magistráte hlavného mesta. Nesrovnal vraví, že od Kratochvílovej očakáva, že zlepší koordináciu projektu nosného dopravného systému, zavedie systém do komunikácie jednotlivých zložiek, ktoré sa na projekte podieľajú a tiež prísnu kontrolu plnenia stanovených termínov. Dokončenie projektu je totiž podľa Nesrovnala jeho tohtoročnou prioritou.

"Dopravou sa zaoberám celý svoj profesijný život. Preto vnímam túto ponuku ako obrovský záväzok spraviť v prospech Bratislavy niečo, čo naozaj pomôže dopravnej situácii v našom meste," uviedla Kratochvílová. V agende novej hlavnej dopravnej inžinierky má byť aj projekt mestskej železnice, parkovacia politika či budovanie cyklotrás.

Hlavný dopravný inžinier zabezpečuje odborné špecializované činnosti strategického a koncepčného charakteru v oblasti dopravy a ďalšie činnosti podľa pokynu primátora. Tiež koordináciu strategických a koncepčných rozvojových dokumentov pre územie hlavného mesta v oblasti dopravy, koordináciu rozvoja inteligentných dopravných systémov na území mesta a koordináciu medzinárodných projektov a projektov financovaných z EÚ z hľadiska strategického rozvoja dopravy na území mesta.