Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Basketbal

Wade odmietol 16 miliónov USD a stane sa voľným hráčom

Hráč NBA Dwyane Wade, archívne foto Foto: TASR/AP

O elitného tvorcu hry, ktorý mal v nadchádzajúcej sezóne zarobiť 16,1 milióna dolárov, má eminentný záujem Los Angeles Lakers.

Miami 30. júna (TASR) - Klub zámorskej basketbalovej NBA Miami Heat pravdepodobne príde o jednu zo svojich opôr. Dwyane Wade v pondelok informoval tímový manažment, že nevyužije hráčsku opciu na posledný rok svojho kontraktu s Heat a od stredy sa tak stane voľným hráčom.

O elitného tvorcu hry, ktorý mal v nadchádzajúcej sezóne zarobiť 16,1 milióna dolárov, má eminentný záujem Los Angeles Lakers. Kalifornčania chcú získať skúseného rozohrávača aj napriek tomu, že ho v predchádzajúcich sezónach trápili zranenia. Wade má chronické problémy s kolenami, pre ktoré vynechal za uplynulé dva ročníky takmer 50 zápasov. V sezóne 2014/15 mal štatistiky 21,5 bodu a 4,8 asistencie na stretnutie.

Tím Golden State Warriors si poistil služby Marreeseho Speightsa. Univerzálny krídelník bol dôležitou súčasťou mužstva, ktoré v uplynulej sezóne získalo majstrovský titul. V Oaklande zostane minimálne do skončenia nadchádzajúceho ročníka.