Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

RTVS odvysiela zápasy extraligy mužov, Komárno - Inter už v stredu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Priame prenosy budú pokračovať aj v roku 2019.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) prinesie priaznivcom basketbalu zápasy najvyššej mužskej súťaže v priamom prenose. Prvý sa objaví na Dvojke už v stredu 28. novembra o 17.55 h, keď MBK Rieker COM-therm Komárno privíta na svojej palubovke BK Inter Bratislava.

RTVS odvysiela tento rok ešte 12. decembra duel Prievidze a Svitu, priame prenosy budú pokračovať aj v roku 2019. V pozícii experta sa predstaví Radoslav Rančík. Osemnásobný basketbalista roka SR len minulý mesiac ukončil dlhoročnú hráčsku kariéru. "Teším sa na nové skúsenosti, hlavne na možnosť analyzovať hru našich klubov a ukázať tým, že Slovenská basketbalová liga má svoju kvalitu. Budem sa snažiť divákom ukázať hru z iného pohľadu a verím, že nás to spolu bude baviť," uviedol v tlačovej správe RTVS.

"Najvyššia liga basketbalistov nás veľmi zaujíma pre kvalitu, atraktivitu a výbornú atmosféru na štadiónoch. Pracujeme aj na zaradení prenosov z ďalších domácich líg, aby tak vznikol kompaktný televízny produkt. Fanúšikovia palubovkových športov si tak budú môcť pravidelne nájsť svoje obľúbené súťaže na obrazovkách RTVS," uviedol riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.