Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Piešťanské Čajky angažovali Kanaďanku Lubinovú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vo svojej doterajšej kariére pôsobila na Univerzite Quebec v Montreale.

Piešťany 17. augusta (TASR) - Druhou zahraničnou posilou basketbalistiek Piešťanských Čajok pre nadchádzajúcu sezónu 2018/2019 sa stala kanadská pivotka Jessica Lubinová. Pre 28-ročnú Kanaďanku pôjde doposiaľ o prvý angažmán v Európe.

Vo svojej doterajšej kariére pôsobila na Univerzite Quebec v Montreale. "Jessicu sme angažovali na skvalitnenie pozícií pod košom. S kanadskými hráčkami máme dobré skúsenosti, aj čo sa týka charakterových vlastností. Verím, že aj keď pre ňu bude európsky basketbal novinkou, zhostí sa svojej úlohy v tíme čo najlepšie," uviedla pre klubový web piestanskecajky.sk generálna manažérka Bronislava Borovičková, na ktorú nadviazal tréner Richard Kucsa: "Pre Jessicu to bude prvé pôsobenie za oceánom, očakávame že jej prínos pre družstvo bude najmä v podkošovom priestore v obrane i útoku. Je to silová hráčka a verím, že do nášho družstva zapadne a bude tímu prospešná."

Lubinová sa už spoločne s druhou zahraničnou posilou Janee Thompsonovou pripojila k tímu. "Na základe dobrých referencií sme po dohode s mojím agentom usúdili, že Piešťanské Čajky budú, ako môj prvý zahraničný angažmán dobrou voľbou. Do hry družstva chcem priniesť húževnatosť, tvrdosť v obrane a na doskoku a samozrejme produktivitu v ofenzíve," povedala kanadská basketbalistka.