Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Washington a Memphis doma prehrali, obe série vyrovnané na 2:2

Hráči Golden State Warriors oslavujú v druhej polovici hry proti Memphis Grizzlies, 11. mája 2015 v Memphise Foto: TASR/AP

Zápasy číslo päť sú na programe v noci na štvrtok v Golden State a Atlante.

New York 12. mája (TASR) - Basketbalisti Washingtonu stratili vedenie v sérii 2. kola play off zámorskej NBA s Atlantou, ktorá ju v noci na utorok vyrovnala na 2:2. V štvrtom dueli semifinále Východnej konferencie Wizards prehrali na domácej palubovke s Hawks 101:106. Hrdina predchádzajúceho súboja Paul Pierce minul 10 sekúnd pred koncom trojku, ktorou by vyrovnal stav duelu.

"Nikto ma nebránil, myslel som, že to v pohode trafím. Nanešťastie sa tak nestalo," sypal si popol na hlavu skúsený veterán. Práve on spolu s Bradleym Bealom držali domácich nad vodou, keď v treťom zápase za sebou chýbal tímu z hlavného mesta USA elitný tvorca hry John Wall. Ten má zlomenú ľavú ruku a basketbal si zahrá až v budúcej sezóne.

Na smolu Wizards predviedla Atlanta v pondelok svoj doteraz najlepší výkon v konferenčnom semifinále. Hawks dobre bránili, v útoku si rýchlo a presne prihrávali, využívali clony. "Aj ja si myslím, že sme odohrali náš najlepší zápas v play off. Konečne sa naša hra podobala tomu, čo sme predvádzali v základnej časti. Súper kládol veľký odpor až do úplného záveru, sme radi, že sme to na konci udržali," hodnotil duel krídelník "jastrabov" Paul Millsap. Lídrom Hawks bol tentoraz rozohrávač Jeff Teague, autor 26 bodov a 8 asistencií. "Spolu sme mali 30 asistencií, čo je dobré číslo. V rovnakej distribúcii lopty musíme pokračovať aj v ďalších zápasoch," doplnil Teague. Kľúčový piaty duel série je na programe v noci na štvrtok v Atlante.

Výhodu domáceho prostredia nevyužil ani Memphis, ktorý prehral s najvyššie nasadeným tímom v západnej vetve Golden State 84:101. Warriors zastavili sériu dvoch prehier a tiež vyrovnali stav na 2:2. Hostí potiahol 33 bodmi MVP sezóny Stephen Curry.

Kalifornčania neprehrali počas sezóny tri stretnutia za sebou ani raz a už od úvodu pondelkového zápasu sa snažili, aby tak nestalo teraz v play off. Už do polčasu si vytvorili pohodlný dvojciferný náskok, Curry za úvodné dve štvrtiny zaznamenal 21 bodov. Domáci po zmene strán zlepšili svoj výkon, ale na konzistentne hrajúceho súpera jednoducho nemali. Warriors po jednoznačnom triumfe tak získali výhodu domácej palubovky opäť na svoju stranu.

"Hrali sme s nasadením a energiou od začiatku až po záverečný hvizd. Z tohto pohľadu to bol náš najvyrovnanejší výkon v sérii. Bol už najvyšší čas, aby si hráči po dvoch prehrách uvedomili dôležitosť situácie," povedal po zápase tréner Golden State Steve Kerr.

Jeho náprotivok na domácej lavičke Dave Joerger pred zápasom pripomenul svojim zverencom predchádzajúce série, v ktorých Grizzlies nevyužili vedenia 2:1 na zápasy. Jeho dohováranie však nepomohlo, Memphis prehral štvrtý zápas číslo 4 za sebou. "Nezachytili sme úvodný nápor súpera a potom sa to už s nami viezlo. V útoku sa nám vôbec nedarilo, malý počet nastrieľaných bodov potom postavil do zlého svetla aj našu defenzívu," dodal Joerger.

NBA - play off - 2. kolo
4. zápas semifinále Východnej konferencie

WASHINGTON - ATLANTA 101:106 (26:29, 29:36, 20:20, 26:21)
Najviac bodov: Beal 34, Pierce 22, Sessions 13 - Teague 26, Millsap 19, Horford 18 (10 doskokov), 20.356 divákov.

/stav série: 2:2/

4. zápas semifinále Západnej konferencie

MEMPHIS - GOLDEN STATE 84:101 (20:28, 24:33, 20:21, 20:19)
Najviac bodov: Gasol 19 (10 doskokov), Randolph a J. Green po 12 - Curry 33, D. Green 16 (10 doskokov), Thompson 15, 18.119 divákov.

/stav série: 2:2/