Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

NBA: Majiteľ Washingtonu Leonsis prepustil prezidenta Grunfelda

Ernie Grunfeld, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Štyri zápasy pred koncom základnej časti má Washington na konte 23 víťazstiev a 46 prehier, čo je jeho najhorší výsledok od ročníka 2012/2013.

Washington 2. apríla (TASR) - Basketbalový klubu zámorskej NBA Washington Wizards prišiel o prezidenta Ernieho Grunfelda. Toho v utorok prepustil majiteľ Ted Leonsis v reakcii na fakt, že Wizards nepostúpili do play off druhýkrát za uplynulé štyri sezóny.

Štyri zápasy pred koncom základnej časti má Washington na konte 23 víťazstiev a 46 prehier, čo je jeho najhorší výsledok od ročníka 2012/2013. "Nenaplnili sme cieľ postúpiť do play off. Hoci sme mali problémy s viacerými zranenými hráčmi, mali sme zodpovednosť dosiahnuť lepší výsledok," citovala Leonsisa agentúra AFP.

Na miesto 63-ročného Grunfelda, ktorý pracoval v klube 16 rokov nastúpil Tommy Sheppard. Grunfeld je pôvodom z Rumunska, ako hráč hral v NBA v rokoch 1977 až 1986 za Milwaukee, New York a Kansas City Kings. V roku 1976 získal občianstvo USA a v ten istý rok pomohol novej vlasti k zisku zlata na OH v Montreale.