Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

NBA: Golden State deklasoval Houston a v sérii vedie 2:1 na zápasy

Basketbalisti Golden State Warriors. Foto: TASR/AP

Pod jasný triumf obhajcu titulu sa Stephen Curry podpísal 35 bodmi, Kevin Durant pridal 25.

New York 21. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors deklasovali v treťom zápase finále play off Západnej konferencie NBA Houston Rockets na svojej palubovke 126:85 a v sérii vedú 2:1.

Pod jasný triumf obhajcu titulu sa Stephen Curry podpísal 35 bodmi, Kevin Durant pridal 25. Najlepším strelcom hostí bol s 20 bodmi James Harden. Výhra o 41 bodov je najvyššou v play off pre Golden State v histórii klubu. V poradí 16. domácim víťazstvom v nadstavbe za sebou navyše prekonali aj rekordný zápis Chicaga Bulls (15 duelov od apríla 1990 do mája 1991).

Warriors nedali najlepšiemu tímu po základnej časti žiadnu šancu a vyhrali všetky štyri štvrtiny. Tridsaťročný Curry sa v prvých dvoch dueloch nedostal nad 18 bodov, tentoraz ale žiaril a sám dal 18 iba v priebehu tretej časti. "Je to skvelý hráč. Nevydarené zápasy hodí za hlavu ako nikto iný. Dnes to ukázal naplno," pochválil ho kouč Warriors Steve Kerr.

"Nemali sme takú štavu ako v druhom zápase tejto série. Chýbal nám pohyb a naša streľba bola katastrofálna," hodnotil nevydarené vystúpenie kouč Houstonu Mike D'Antoni. Pre Rockets to bola historicky najvyššia prehra vo vyraďovačke, predtým prehrali o 40 v roku 2009 s LA Lakers a v roku 2005 s Dallasom.

Štvrtý duel konferenčného finále je na programe v noci na stredu opäť na pôde Golden State.

Finále Západnej konferencie - 3. zápas:

Golden State - Houston 126:85

/stav série: 2:1/