Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

VIDEO: Washington a Memphis uspeli doma a v sériách vedú 2:1 na zápasy

Fotografia z tretieho zápasu druhého kola play off NBA tímov Washington Wizards a Atlanta Hawks v sobotu 9. mája 2015 vo Washingtone. V popredí Otto Porter Jr. Foto: TASR/AP/Alex Brandon

Zápasy číslo štyri sú na programe vo Washingtone a Memphise v noci na utorok.

New York 10. mája (TASR) - Basketbalisti Washingtonu vedú v sérii 2. kola play off zámorskej NBA nad Atlantou 2:1. V treťom dueli semifinále Východnej konferencie vyhrali na domácej palubovke po dráme 103:101, keď so záverečným klaksónom rozhodol o mimoriadne cennej výhre Paul Pierce. Wizards necelých desať minút pred koncom viedli až o 21 bodov, ale pripustili drámu až do posledných sekúnd.

Pierce sa presadil v obkľúčení troch obrancov a po zápase sa na margo tejto jeho "špecialitky" vyjadril: "Mám rád tieto okamihy, keď to zachránim takouto strelou." Pri zmienke o slovách nemeckého protihráča Dennisa Schrödera, ktorý bol jedným z tria neúspešných brániacich hráčov Hawks, že to bola "šťastná strela", sa Pierce iba šibalsky uškrnul a s nadhľadom zakontroval. "Schröder to hádam povedal iba preto, že je tak trošku ešte mladý hráč. Nemôže si tak pamäť podobné okamihy z posledných sedemnástich rokov," zasmial sa 37-ročný veterán, ktorý má na konte titul s Bostonom z roku 2008. Na margo rozhodujúceho okamihu v pozícii "clock hit zero" jeho hrdina dodal: "Dal som si načas. Chcel som si byť istý, že po tej strele už nebudú mať ďalší čas. Už som bol v týchto situáciách mnohokrát."

Fotogaléria z 2. kola play off NBA


Wizards, ktorí hrali bez zraneného účastníka zápas All star Johna Walla takmer doplatili na riskantné poľavenie. "Cítili sme sa tak, ako by sa už nič nemohlo stať. Mysleli sme si, že je už po zápase," povedal Bradley Beal, autor domácich 17 bodov a 8 asistencií.

Výhodu domáceho prostredia využil tiež Memphis, ktorý zdolal najvyššie nasadený tím v západnej vetve Golden State 99:89. Warriors tak prehrávajú v sérii 1:2, nestačilo im ani 23 bodov MVP sezóny Stephena Curryho. Grizzlies priviedol k úspechu 22 bodmi Zach Randolph, Marc Gasol mu výborne sekundoval 21 bodmi a 15 doskokmi. "Toto je skvelé víťazstvo pre náš klub aj pre tento tím. Publikum bolo skvelé a hnalo nás vpred," citoval oficiálny web profiligy trénera domácich Davea Joergera.

"Musím hrať lepšie, ak chcem pre nás vyhrávať zápasy. Najmä na palubovkách súperov. Dostal som sa na vysokú úroveň, dnes som ale tento štandard nedosiahol. Takže sa teším, že v zápase číslo štyri túto výzvu naplním. Udám tón a malo by to už skončiť inak," povedal Curry.

NBA - play off - 2. kolo

3. zápas semifinále Východnej konferencie

Washington - Atlanta 103:101



Najviac bodov: Nene, Beal a Porter po 17 - Teague a Schröder po 18, Carroll 14
20.356 divákov

/stav série: 2:1/


3. zápas semifinále Západnej konferencie

Memphis - Golden State 99:89



Najviac bodov: Randolph 22, M. Gasol 21 (15 doskokov), Lee a Conley po 11 - Curry 23, Thompson 20, Barnes 16
18.119 divákov

/stav série: 2:1/