Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Najlepší strelec SBL Ward novou posilou Interu, Vido ide do Handlovej

Justin Ward Foto: TASR/Henrich Mišovič

Dvadsaťtriročný Američan sa v tíme bratislavského Interu stretne so svojím krajanom Justin Grahamom.

Nitra 1. februára (TASR) - Účastník Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) MBK SPU Nitra dohrá sezónu bez dvojice kľúčových hráčov. Americký center Justin Ward, ktorý je s priemerom 21,7 bodu na zápas najlepším strelcom súťaže, posilnil pred blížiacim sa záverom základnej časti majstrovský Inter Bratislava. Tím spod Zobora opúšťa aj Roman Vido, elitný pivot bude do konca sezóny pôsobiť v Handlovej. TASR o zmenách v tíme informoval PR manažér Nitry Michal Duchovič.

Zverencom trénera Ľubomíra Urbana patrí s bilanciou 3 výhry, 27 prehier posledné miesto v súťaži. Klub už nemá ani teoretickú šancu postúpiť do nadstavbovej časti a aj preto umožnil obom hráčom odísť a predĺžiť si tak sezónu v mužstvách, ktoré čakajú boje o titul.

Ward posilnil Nitru pred aktuálnom sezónou ako čerstvý absolvent Lakeland College, tím Muskies pôsobí v tretej divízii univerzitnej NCAA. Po svojom príchode sa ihneď zaradil medzi najlepších hráčov SBL a aktuálne kraľuje trom štatistikám. Prvé miesto mu patrí v bodoch (priemer 21,7), doskokoch (9,6) i blokoch (1,9).

"Je ťažké odísť, ale ide o ďalší postup v mojej basketbalovej budúcnosti v Európe. Nitra bola skvelým štartovacím bodom, naučila ma mnoho o európskom poňatí hry. Mal som tu skvelých spoluhráčov, priateľov. Touto cestou by som chcel poďakovať fanúšikom Nitry za ich podporu počas celého priebehu ročníka. Aj keď sa nám nedarilo, tak vždy tu boli pre nás," povedal Ward.

Dvadsaťtriročný Američan sa v tíme bratislavského Interu stretne so svojím krajanom Justin Grahamom. Pod košom sa pripojí k trojici pivotov "žlto-čiernych" Peter Sedmák, Martin Rančík, Ondřej Starosta.

Vido sa vracia do známeho prostredia, keď v Handlovej už pôsobil v sezóne 2012/13. V aktuálnom ročníku patril medzi najlepších slovenských hráčov v súťaži, keď v priemere dosahoval 16,3 bodu a 7,8 doskoku na zápas.

Roman Vido
Foto: TASR/Henrich Mišovič
"Nakoľko nemáme šancu postúpiť do play off, tak už nemám ako pomôcť tímu. Sezóna by sa mi inak veľmi skrátila, tak som využil ponuku od Handlovej, zahrať si možno dlhšie vo vyraďovacích bojoch. Na druhej strane sa aspoň chalanom v Nitre uvoľní miesto, môžu si zahrať, viac si zvyknúť na extraligu a nabrať viac skúseností do ďalšej sezóny," komentoval svoj odchod z tímu doterajší kapitán Nitry.

"Baníkom" z Handlovej aktuálne patrí s bilanciou 16 výhier, 14 prehier v tabuľke štvrté miesto, Inter je priebežne tretí (23-7).