Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Gasol nad odchodom z Memphisu ani nerozmýšľal

Hráč Memphisu Grizzlies Marc Gasol (vpravo) a kondičný tréner Kelly Lambert počas tréningového kempu zámorskej basketbalovej NBA Foto: TASR/AP

Elitný pivot bude dres Grizzlies obliekať aj naďalej, začiatkom týždňa oficiálne podpísal novú päťročnú zmluvu na 105 miliónov dolárov.

Memphis 15. júla (TASR) - Španielsky basketbalista Marc Gasol po podpise novej zmluvy s Memphisom uviedol, že nad iným pôsobiskom v NBA ani nerozmýšľal. Elitný pivot bude dres Grizzlies obliekať aj naďalej, začiatkom týždňa oficiálne podpísal novú päťročnú zmluvu na 105 miliónov dolárov.

Mladší z bratov Gasolovcov má za sebou najlepšiu sezónu v profiligovej kariére. So štatistikami 17,4 bodu, 7,8 doskoku, 3,8 asistencie a 1,62 bloku na zápas bol lídrom Grizzlies a za svoje výkony si vyslúžil aj miesto v základnej zostave Zápasu hviezd. Definitívne sa tak zaradil medzi podkošovú elitu súťaže a o jeho služby bol v letnom prestupovom období veľký záujem.

"Ospravedlňujem sa fanúšikom, že mi to trvalo trochu dlhšie, ale nikdy nebolo mojím úmyslom Memphis opustiť. Za Grizzlies hrám celú kariéru, nebol dôvod to meniť," povedal rodák z Barcelony. Podľa jeho slov zohral dôležitú úlohu aj fakt, že klub udržal pokope jadro tímu. "V minulej sezóne sme patrili medzi špičku súťaže a verím, že rovnako tomu bude aj naďalej. Samozrejme, aj my chceme hrať o titul," dodal Gasol.

Memphis dosiahol v základnej časti sezóny 2014/15 bilanciu 55 výhier, 27 prehier, v play off nestačil v konferenčnom semifinále na neskoršieho šampióna Golden State Warriors.