Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Good Angels sa pripravujú na Lille. Kováčik: Možno kľúčový zápas

Na snímke hráčky Good Angels Košice, vpravo dole tréner Maroš Kováčik v zápase 5. kola A-skupiny Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice - Famila Schio (Tal.) v Košiciach 11. novembra 2015. Foto: TASR/František Iván

Kouč dvanásťnásobného slovenského majstra aj tentoraz získal viacero poznatkov o najbližšom súperovi.

Košice 30. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice v stredu nastúpia na svoj šiesty zápas v euroligovej A-skupine. Z hľadiska ambícií košického družstva môže byť zápas proti francúzskemu tímu Lille Métropole kľúčový. Tréner Maroš Kováčik bude mať k dispozícii kompletný káder a verí, že v domácom prostredí získajú jeho hráčky oba body.

Oba tímy majú po piatich kolách sedem bodov za dve víťazstvá a tri prehry. Košičanky neuspeli v uplynulých dvoch euroligových zápasoch a ak chcú pomýšľať na postup zo skupiny, mali by v stredu bodovať naplno. "Tento zápas je, vzhľadom na naše ambície skončiť do prvej päťky, jeden z kľúčových. Potrebovali by sme ho vyhrať. Počas uplynulých dní sme boli rozsypaní, no Lille nie, keďže nemajú veľa reprezentantiek. V tom môže byť ich výhoda, no verím, že našou bude domáce ihrisko," uviedol tréner Good Angels Maroš Kováčik.

Kouč dvanásťnásobného slovenského majstra aj tentoraz získal viacero poznatkov o najbližšom súperovi Good Angels. "Bolo pre nás zložitejšie pripraviť skauting, keďže hráčky súpera príliš nepoznáme. Počas môjho päťročného pôsobenia v Good Angels sme sa stretli len s dvomi: S Američankou Mahoneyovou počas jej pôsobenia v Tarante a Francúzkou Gomisovou, ktorá hrala za Arras - ten sme pred štyrmi rokmi mali v skupine. Ostatné sú pre nás neznámymi a nebolo pre nás jednoduché zistiť, aký štýl hry preferujú," priznal Kováčik.

Viacero jeho zvereniek si v nedávnom období plnilo reprezentačné povinnosti. Košičanky však už odvtedy zvládli domáci extraligový zápas proti Ružomberku (72:44) a z víťazstva by sa rady tešili aj v stredu. V ceste im bude stáť tím, ktorý si nedávno poradil so silným Dinamom Kursk. "Prekvapilo ma to. Kursk predviedol svoj klasický neslaný-nemastný výkon. Jeho hráčky neukázali veľkú snahu po víťazstve. Treba zároveň priznať, že Lille hralo doma dobre. Ten výsledok nás dal do pozoru, no určite máme kvalitu na to, aby sme ich doma zdolali," netají tréner Kováčik.

Oba tímy, Good Angels aj Košice, sú jedinými v euroligovej C-skupine, ktoré sa zatiaľ nedostali cez métu tristo nastrieľaných bodov. Vyrovnane vyznieva aj vzájomné porovnanie v iných ukazovateľoch, takže sa dá očakávať dramatický zápas s dominantnou defenzívou. "Francúzky majú skôr defenzívny štýl. V útoku sa príliš nedarí ani nám, takže aj v našom prípade je to viac o obrane. Verím, že by sme to v stredu mohli zlomiť a nastrieľať viac bodov," poznamenala najskúsenejšia z košického tímu Zuzana Žirková.

Košičanky odohrali v aktuálnom ročníku Euroligy tri domáce zápasy, z ktorých vyhrali dva. Domáce prostredie by mohlo byť výhodou aj v stredu. "Musíme hrať zodpovedne a ukázať, že na domácom ihrisku sme naozaj silné. Vieme, že aj ony tvoria kvalitný tím, preto by sme mali hrať čo najlepšie. Myslím si, že je veľká šanca, že na domácom ihrisku zvíťazíme," dodala rozohrávačka Barbora Bálintová.

Program 6. kola A-skupiny EL

2. decembra:
GOOD ANGELS KOŠICE - Lille Métropole /17.45/
Dinamo Kursk - Uniqa Šopron
Galatasaray Istanbul - Avenida Salamanca

3. decembra:
Famila Schio - Fenerbahce Istanbul