Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Čajky vstúpia do EWBL opäť v Brne, doma budú hrať s Pécsom a Minskom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Formát súťaže opäť pozostáva z troch turnajov v rámci základnej časti a následného play off.

Piešťany 23. augusta (TASR) - Basketbalistky Piešťanských Čajok si v nasledujúcej sezóne zahrajú tretíkrát za sebou Európsku ženskú basketbalovú ligu EWBL. Vedenie súťaže vo štvrtok oznámilo oficiálne vyžrebovanie súťaže.

V A-skupine, kde sú aj Piešťanské Čajky nastala jedna zmena. Minuloročný víťaz TTT Riga z Lotyšska sa na poslednú chvíľu odhlásil zo súťaže a jeho miesto zaujme iný lotyšský klub Liepaja LSSS. Čajky tak budú v skupine súperiť s klubmi Liepaja LSS (Lotyšsko), Žabiny Brno (Česko), Dinamo Moskva (Rusko), Orange Lions (Holandsko), Horizont Minsk (Bielorusko), PINKK Pécsi (Maďarsko) a nováčikom súťaže Nika Siktikvar (Rusko).

Formát súťaže opäť pozostáva z troch turnajov v rámci základnej časti a následného play off. Už teraz je známe, že Čajky sa predstavia na prvom turnaji v Brne (3.–6. októbra), druhý turnaj budú hostiť v piešťanskej Diplomat aréne od 29. novembra do 1. decembra a na tretí vycestujú do lotyšskej Liepaji hneď v úvode roku 2020 od 9. do 11. januára. Z každej skupiny postúpia štyri najlepšie družstvá do štvrťfinále play off, po ktorom súťaž vyvrcholí finálovým turnajom Final Four, ktoré je v pláne v termíne 21.–22. marca 2020.

V B-skupine sa predstaví druhý slovenský zástupca Young Angels Košice v konkurencii Cmoki Minsk (Bielorusko), Rostov Don SFEDU (Rusko), Olimpia Grodno (Bielorusko), Astana Tigers (Kazachstan), SBŠ Ostrava (Česko), Kibirkštis Viľnius (Litva) a Dinamo Novosibirsk (Rusko). Informovala oficiálna webová stránka Piešťanských Čajok.

A-skupina: Liepaja/LSSS (Lot.), Basket Žabiny Brno (ČR), PIEŠŤANSKÉ ČAJKY (SR), Dinamo Moskva (Rus.), Orange Lions (Hol.), Horizont Minsk (Biel.), PINKK Pecsi (Maď.), Nika Syktyvkar (Rus.)

B-skupina: Cmoki Minsk (Biel.), Rostov Don SFEDU (Rus.), Olimpia Grodno (Biel.), YOUNG ANGELS KOŠICE (SR), Astana Tigers (Kazach.), SBŠ Ostrava (ČR), Kibirkštis Viľnius (Lit.), Dinamo Novosibirsk (Rus.)



Piešťanské Čajky a ich nasadenie do turnajov:

1. turnaj 3.–6. októbra, Brno: Basket Žabiny Brno, Piešťanské Čajky, Dinamo Moskva, Nika Syktyvkar

2. turnaj 29. novembra - 1. decembra, Piešťany: Žabiny Brno, Piešťanské Čajky, Horizont Minsk, PINKK Pécsi

3. turnaj 9.-11. januára, Liepaja: Liepaja/LSSS, Žabiny Brno, Piešťanské Čajky, Orange Lions