Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Boydová v Piešťanoch skončila, novou posilou Zohnová

Piešťanské basketbalistiky, archívna snímka Foto: TASR/František Iván

Bývalá reprezentantka a účastníčka OH 2012 v Londýne Zohnová sa už v utorok pripojila k Piešťankám.

Piešťany 3. októbra (TASR) - V kádri slovenského ženského basketbalového vicemajstra Piešťanské Čajky prišlo k hráčskej zmene. Vedenie klubu z kúpeľného mesta sa rozlúčilo s Američankou Asiou Boydovou, namiesto nej prišla skúsená česká hráčka Kateřina Zohnová.

„S Asiou sme sa rozhodli predčasne ukončiť zmluvu, nakoľko nenaplnila naše očakávania, ktoré sme do nej vkladali,“ vyjadrila sa pre klubový web generálna manažérka klubu Bronislava Borovičková.

Voľné miesto však nezostalo dlho neobsadené a novou posilou "Čajok" sa stala skúsená Češka Zohnová. „Vďaka dobrým vzťahom a kontaktom, sme mali informácie o Katke Zohnovej, ktorá práve nemala pôsobisko. Po odsúhlasení vedenia klubu s trénerom sme sa rozhodli túto skúsenú hráčku angažovať. Som veľmi rada, že sa nám podarilo rýchlo dohodnúť a že je trénerom už k dispozícii. Veríme, že pomôže družstvu svojimi skúsenosťami a bude platnou hráčkou Piešťanských Čajok,“ dodala Borovičková.

Bývalá reprezentantka a účastníčka OH 2012 v Londýne sa v utorok už pripojila k Piešťankám a v drese s číslom 25 sa predstaví už na nadchádzajúcom turnaji Východoeurópskej ligy EEWBL v Diplomat aréne.