Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalisti Interu chcú získať v novej sezóne najvyššie ciele

Na snímke basketbalisti Interu Bratislava. Foto: TASR/Dušan Hein

Okrem pôsobenia v SBL budú hrať "žlto-čierni" aj FIBA Europe Cup, v rámci ktorého navštívia Turecko, Litvu i susedné Poľsko.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Basketbalisti BK Inter Bratislava sa chcú po nevydarenom uplynulom ročníku vrátiť v domácej súťaži na najvyššie pozície. Okrem pôsobenia v SBL budú hrať "žlto-čierni" aj FIBA Europe Cup, v rámci ktorého navštívia Turecko, Litvu i susedné Poľsko.

Inter najvyššiemu cieľu podriadil letné nákupy i kvalitnú prípravu. Na Pasienky prišlo deväť nových hráčov plus tréner Branko Maksimovič, ktorý polovicu minulej sezóny viedol Handlovú. Vrátil sa Radoslav Rančík, päťnásobný najlepší basketbalista Slovenska sa tak v jednom tíme stretne so starším bratom Martinom. Do Bratislavy sa počas leta sťahoval aj americký rozohrávač TJ Bannister, najužitočnejší hráč SBL 2014/15 dotiahol z majstrovského Komárna i chorvátskeho strelca Sašu Jankoviča. Prišli aj slovenský reprezentant Tomáš Mrviš z Prostějova, čiernohorský tvorca hry Goran Bulatovič, Srb Miljan Rakič a dres Interu si opäť oblečie aj dvojica Nenad Miloševič, Miroslav Páleník, ktorí už v klube pôsobili. V porovnaní s minulou sezónou v mužstve zostali Martin Rančík, Andrej Kuffa, Martin Bílik a Jaroslav Musil.

Inter síce vyhral v uplynulej sezóne Slovenský pohár, ale v lige skončil na treťom mieste a neobhájil tak titul z ročníka 2013/14. "Predchádzajúci ročník nebol pre nás úspešný. Chceli sme hrať vo finále, čo sa nám nepodarilo. V niečom sme spravili chyby, niečo sme podcenili. V novej sezóne máme jednoznačný cieľ a to vyhrať ligu i pohár. Šance v pohárovej Európe ťažko odhadovať, pretože to bude pre nás nová skúsenosť. Verím, že kvalitné európske mužstvá prilákajú do hľadiska množstvo divákov," povedal na stredajšom stretnutí s novinármi prezident BK Inter Stanislav Kropilák.

V príprave odohrali "žlto-čierni" dvanásť prípravných zápasov s bilanciou 5 výhier, 7 prehier. V septembri hostili aj kvalitný medzinárodný turnaj Royal Cup, ktorý v konkurencii slovinského Zlatorog Laško, chorvátskej Cibony Záhreb a gréckeho PAOK-u Solún napokon vyhrali. "Chcem sa poďakovať vedeniu klubu, že nám v príprave zabezpečilo kvalitných súperov. Vieme, že na papieri máme najsilnejšie mužstvo na Slovensku. Ale musíme to dokázať aj na palubovke. Na turnajoch sme si dokázali, že vieme hrať vyrovnanú partiu aj s európskymi mužstvami. Doma chceme vyhrať titul, v pohárovej súťaži urobiť ďalší krok na európskej úrovni. Verím, že ako tím to dokážeme," vyznal sa kouč Maksimovič.

Inter odštartuje novú sezónu SBL v nedeľu 4. októbra domácim zápasom proti Iskre Svit. Prvý duel v FIBA Euro Cup-e odohrá 28. októbra na palubovke tureckého Gaziantepu.