Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Basketbal: Inter si poistil služby Nemanju Barača: Som tu spokojný

Na archívnej snímke vľavo Nemanja Barač (Inter). Foto: TASR - Martin Baumann

Dvadsaťsedemročný rodák z Belehradu chce s Interom obhájiť v SBL majstrovský titul a v nasledujúcej sezóne zabojovať aj o Slovenský pohár, ktorý mu zatiaľ chýba v zbierke.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Vedenie slovenského basketbalového klubu BK Inter Bratislava sa dohodlo na predĺžení spolupráce o ďalšie dve sezóny so srbským krídelníkom Nemanjom Baračom. "Žlto-čierni" o tom informovali na oficiálnej klubovej webstránke.

"Napriek tomu, že nás čaká ešte kopec práce v prebiehajúcej sezóne, sme veľmi radi, že sme sa s jedným z našich kľúčových hráčov Nemanjom Baračom dohodli na pokračovaní spolupráce na ďalšie dva roky," uviedol pre bkinter.sk generálny manažér klubu Michal Ondruš. "Nemanja sa za dve sezóny vypracoval na jednu z ligových osobností a veríme, že vzhľadom na jeho profesionálny prístup sa bude ešte zlepšovať," dodal.

Dvadsaťsedemročný rodák z Belehradu chce s Interom obhájiť v SBL majstrovský titul a v nasledujúcej sezóne zabojovať aj o Slovenský pohár, ktorý mu zatiaľ chýba v zbierke. Ak sa Inter vráti do pohárovej Európy, chce mu pomôcť k čo najlepším výsledkom. "Už skôr som v jednom rozhovore povedal, že som tu spokojný. Mám rád tento tím, prostredie, mesto i ľudí vôkol. Nezáleží mi ani tak na mojich osobných cieľoch, ale na tímovom úspechu. Samozrejme, budem naďalej tvrdo pracovať, aby som tímu čo najviac pomohol," povedal Barač, ktorého mnohí odborníci považujú za jedného z najvšestrannejších a najužitočnejších hráčov v SBL. V základnej časti tejto sezóny dosiahol v priemere 15,6 bodu, 5,5 doskoku a 3,3 asistencie na zápas.