Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Basketbalisti Interu opäť pomýšľajú na titul, Vidin: Iná cesta nie je

Na archívnej snímke tréner basketbalistov Interu Bratislava Oliver Vidin. Foto: TASR - Martin Baumann

Vedeniu Interu sa podarilo počas leta udržať veľkú väčšinu kľúčových hráčov z majstrovského kádra.

Bratislava 28. septembra (TASR) – S takmer identickým kádrom vstúpia basketbalisti BK Inter Bratislava do nového ročníka Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL). Hlavným cieľom zverencov trénera Olivera Vidina je obhajoba majstrovského titulu z predchádzajúcej sezóny.

Vedeniu Interu sa podarilo počas leta udržať veľkú väčšinu kľúčových hráčov z majstrovského kádra. V "žlto-čiernom" drese si však už nezahrajú Martin Bílik, Aleksandar Radukič, Márton Domsitz, Lukáš Hoferica, James Kinney a William Walker. Novými tvárami sú bývalí hráči KB Košice – Michal Baťka a Stefan Matovič. Z vlastnej liahne dostane priestor v A-tíme aj Tomáš Praženka. "Káder je kompletný. Uzavreli sme ho pred dvoma mesiacmi. Nič sa nebude meniť. Samozrejme okrem situácie, že by sa niekto zranil alebo prestal spĺňať nároky, ktoré vyžaduje najvyššia súťaž. Verím, že chlapci, ktorí sú v mužstve, odovzdajú na palubovke sto percent. Dôvod na zmenu v kádri v súčasnosti nevidím," povedal na adresu tímu Vidin.

Jeho zverenci majú za sebou mimoriadne pestrú prípravu, z dvanástich stretnutí sa totiž ani raz nepredstavili pred domácim publikom. Taký bol však aj cieľ, keďže Inter začne nový ročník Eurovia SBL sériou štyroch stretnutí na palubovkách súperov. V príprave dosiahol úradujúci majster sedem víťazstiev a päť prehier. "Blok prípravných zápasov hodnotím pozitívne. Vyzdvihol by som turnaj v Poľsku s kvalitnými súpermi. Zaujímavý bol aj duel s talianskym majstrom - Benátkami. Porovnali sme sa s európskou úrovňou a videli sme rozdiel medzi nami a súperom. Zápas nám veľa ukázal, vieme čo musíme zlepšiť, aby sme mohli s nimi odohrať aj trochu vyrovnanejší zápas. Výborný bol aj Baťov pohár vo Svite napriek tomu, že sme neboli v plnom zložení. Dúfam, že v sobotu v Prievidzi už nastúpime kompletní," vyjadril sa tréner Interu.

Inter nečaká ľahká cesta za obhajobou titulu v Eurovia SBL. Počas leta sa totiž posilnili viaceré tímy, ktoré chcú vyzvať zverencov trénera Olivera Vidina v boji o majstrovskú trofej. "Inter ide za titulom. Iná cesta pre nás nie je. Klub s takou tradíciou musí ísť zabojovať o triumf v súťaži," vyhlásil srbský kormidelník.

Káder BK Inter Bratislava na sezónu 2017/18:

rozohrávači: Goran Bulatovič, Richard Grznár, Marek Kozlík, Alex Ondruš, Aleksandar Vlahovič
krídelníci: Nemanja Barač, Tomáš Mrviš, Tomáš Praženka
pivoti: Michal Baťka, Stefan Matovič, Salih Nuhanovič, Miroslav Páleník, Radoslav Rančík
tréner - Oliver Vidin, asistent trénera - Roman Ivan