Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Basketbalový klub MBK Handlová sa dohodol na spolupráci s M. Čekovským

Michal Čekovský, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Vo svojich šestnástich rokoch sa Čekovský dostal do hľadáčika európskeho veľkoklubu Partizan Belehrad.

Handlová 10. septembra (TASR) - Vedenie basketbalového klubu MBK Handlová sa dohodlo na spolupráci s dvadsaťštyriročným reprezentačným pivotom Michalom Čekovským. Odchovanec košického basketbalu tak skompletizoval handlovský tucet mien, ktoré budú v sezóne 2018/2019 hrať za Baník.

Čekovský odštartoval kariéru v košickom klube KAC Jednota, odkiaľ ešte vo veľmi mladom veku prestúpil do Považskej Bystrice. Na Považí bol zverencom svojho súčasného trénera Petra Tordu. "S Mišom som pracoval ešte v mládežníckych tímoch Považskej Bystrice a o tom, že už vtedy patril k najväčším talentom na Slovensku, niet pochýb. Od tých čias navyše nabral množstvo skúseností. Je to hráč, ktorého vynikajúco poznám a viem, čo môžem od neho na palubovke očakávať,“ skonštatoval Torda pre klubový web.

Vo svojich šestnástich rokoch sa Čekovský dostal do hľadáčika európskeho veľkoklubu Partizan Belehrad. V Srbsku pôsobil dve sezóny, od roku 2011 do roku 2013. V spomínanom období obliekal dres juniorského tímu. V sezóne 2013/2014 odišiel zo Srbska do španielskeho tímu Cannarias Basketball Academy, ktorý sa pravidelne zúčastňuje na Euroleague Nike International Junior Tournament a je účastníkom rôznych turnajov po území USA. Na jednom z turnajov si svojimi výkonmi získal pozvánku na univerzitu do Marylandu Terrapins, ktorá v rámci súťaže NCAA spadá do veľmi populárnej konferencie Big Ten. "Teraz môžem skonštatovať, že v Marylande som prežil krásne štyri roky, spoznal som množstvo hráčov, ktorí v súčasnosti pôsobia v NBA a Eurolige a vyštudoval som sociológiu,“ zhodnotil pôsobenie v USA Čekovský. Vo svojej poslednej univerzitnej sezóne odohral 28 zápasov, v ktorých nastupoval v priemere na sedemnásť minút a zaznamenával 6,4 bodu a tri doskoky na jedno stretnutie.

V Marylande pôsobil od roku 2014 a štúdium na univerzite zavŕšil v aktuálnom kalendárnom roku, keď sa vrátil späť do Európy. Iba nedávno sa dohodol na kontrakte so srbským tímom FMP Belehrad, no zmluvu napokon rozviazal. "Veľmi ťažko sa v tomto období hľadá európsky tím, ktorý nemá uzavretú súpisku. Po tom, ako som rozviazal zmluvu s FMP, som sa začal zaoberať ponukou od trénera Tordu. Všetko sa zomlelo rýchlo a približne za štyri dni sme boli dohodnutí," vysvetlil Čekovský. "Vždy som tvrdil, že najvyššia slovenská súťaž má úroveň a vystupujú v nej vynikajúci hráči. Jediný problém vidím v nelichotivej situácií, ktorá šport na Slovensku v súčasnosti sužuje. Určite ale nie je jednoduché sa na úrovni SBL presadiť. Teraz sa sústredím v prvom rade na tímový cieľ, ktorým je čo najlepšie umiestnenie. Chcem ale taktiež dokázať, že basketbal hrať viem a fanúšikov Handlovej tešiť dobrými výkonmi."