Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Rudež po prehre s Gruzínskom: Snažili sme sa hrať do konca

Na snímke tréner slovenskej basketbalovej reprezentácie Ivan Rudež počas kvalifikačného zápasu na majstrovstvá Európy EUROBASKET 2017 Slovensko - Gruzínsko v Bratislave 3. septembra 2016. Foto: TASR/Andrej Galica

Basketbalisti Slovenska nedokázali zvíťaziť v domácom zápase kvalifikácie majstrovstiev Európy 2017 proti Gruzínsku.


Bratislava 4. septembra (TASR) - Nízky počet doskokov, slabá agresivita. Tieto faktory rozhodli o tom, že basketbalisti Slovenska nedokázali zvíťaziť v domácom zápase kvalifikácie majstrovstiev Európy 2017 proti Gruzínsku.

"Neviem, z akého dôvodu sme nervózne otvorili zápas. Urobili sme strašne veľa faulov, dali veľa šestiek na začiatku zápasu. Spravili si určitý rozdiel, dostali sa do rytmu, čo sme im my umožnili. Aj keď sme na tréningu robili, to čo chceme robiť, hrať, tak na zápase sme to nerobili. Vôbec sme nehrali to, čo máme hrať. Po individuálnej stránke nemôžeme poraziť nikoho, to je realita. Ako tím však môžeme urobiť veľký výsledok, postarať sa o veľké prekvapenie," zhodnotil pre TASR zápas rozohrávač SR Nenad Miloševič.

Gruzínci od úvodu ťažili z efektívnej podkošovej hry, kľúčoví hráči na slovenskej strane si rýchlo pripísali veľké množstvo faulov. "Nemáme skúsenosti a mentálnu silu, aby sme dokázali hrať bez pivotov. Ťažko sa bolo potom dostať späť do zápasového rytmu, ale snažili sme sa hrať pre fanúšikov a samých pre seba až do konca," uviedol kormidelník slovenskej reprezentácie Ivan Rudež.

Slováci sa snažili zareagovať zmenou taktiky, ale priveľké množstvo voľných striel otváralo Gruzíncom získavať na svoje konto ľahké body. Hostia napokon zvíťazili bez väčších problémov 94:63. "Nechali sme veľa otvorených striel z toho dôvodu, že majú obrovskú silu pod košom. Sú to však natoľko inteligentní hráči, že dokázali využiť každú našu slabinu. Na druhej strane sme my nevyužili žiadnu z ich slabín. Strašne sme sa udriblovali, čo sa nám stalo už druhý zápas za sebou. Tieto tímy takúto vec okamžite trestajú," povedal Miloševič.

Už v stredu pokračuje kvalifikačný cyklus ME domácim zápasom s Albánskom, ktoré je podobne ako Slovensko zatiaľ bez víťazstva. "Je to súper našej výkonnostnej úrovne. Musíme bojovať celých 40 minút. Nebude to ľahké. Je potrebné hrať tvrdo, agresívne a mať viac guráže," vyjadril sa Rudež. Podľa Miloševiča je potrebné nadviazať na hru z prípravných stretnutí: "Proti Albánsku máme šancu vyhrať jedine ako tím. Ak dokážeme využiť ich slabé stránky, tak môžeme vyhrať. Musíme využiť našu tímovosť, ktorá nás zdobila v prípravných zápasoch, kde sme vyhrali nad Rakúskom, Dánskom a Švajčiarskom."