Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Bílik po výhre nad Albánskom: Som rád za predvedenú tímovú hru

Hráč Slovenska Martin Bilík. Foto: FOTO TASR /Michal Svítok

Basketbalisti SR uspeli v kvalifikačnom zápase majstrovstiev Európy 2017 proti Albánsku po tímovom a koncentrovanom výkone, ktorý nedovolil súperovi pomýšľať v dôležitých okamihoch na víťazstvo.

Prievidza 8. septembra (TASR) – Basketbalisti Slovenska uspeli v kvalifikačnom zápase majstrovstiev Európy 2017 proti Albánsku po tímovom a koncentrovanom výkone, ktorý nedovolil súperovi pomýšľať v dôležitých okamihoch na víťazstvo.

Dva body proti Albánsku sa však nerodili ľahko, zverenci kouča Ivana Rudeža boli od začiatku nervózni, z čoho pramenil vysoký počet stratených lôpt. "Rozhodla bojovnosť. My sme viac chceli vyhrať, tým pádom sme vyhrali. Ďakujem tiež fanúšikom, boli našim šiestym hráčom," povedal pre TASR krídelník Stanislav Baldovský. Slováci po vysokých prehrách s Čiernou Horou a Gruzínskom predviedli oproti súperovi tímovejší výkon, herne boli lepší v takmer všetkých dôležitých aspektoch a napokon zaslúžene zvíťazili 69:60. "Z dvanástich hráčov dali body traja. My sme si to rozdelili medzi viacerých hráčov. Hrali sme tímovejšie, to rozhodlo o našom víťazstve," uviedol Baldovský.

Oproti predošlým stretnutiam mali Slováci taktovku duelu vo svojich rukách, proti Albáncom boli v pozícii skúsenejšieho tímu, ktorý ťažil z produktívnej podkošovej hry a kvalitnejšej lavičky. "Myslím si, že sme podali bojovný a odovzdaný výkon, ktorý sa zakladá na tímovej práci. Jeden bojoval za druhého. Napriek drobným chybám v závere, sme si práve touto bojovnosťou a húževnatosťou náskok udržali. Som veľmi rád za predvedenú tímovú hru a verím, že v ďalších zápasoch budeme v tom pokračovať a dokážeme ešte prekvapiť," vyjadril sa po úspešnom zápase Martin Bílik.

Jeho hru pochválil na pozápasovej tlačovke aj reprezentačný tréner Ivan Rudež: "U Bílika sa ukázalo, že štatistika v basketbale neznamená nič. Dal päť bodov, ale spôsob, akým ten človek hrá obranu a obetuje svoje telo pre tím, je inšpiráciou pre každého mladého hráča, ako hrať a obetovať sa pre tím."

Slovensko získalo vytúžené víťazstvo, po ktorom z hráčov opadol stres i tlak basketbalovej verejnosti. Ich ďalším súperom bude v sobotu 10. septembra favorizovaná Čierna Hora. "Čierna Hora je výborný súper, v Gruzínsku zvíťazila o dva body. Budeme však bojovať o každú loptu a pokúsime sa vyhrať tento zápas," vyhlásil Baldovský.