Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Basketbalistky Good Angels už poznajú súpera v osemfinále pohára FIBA

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Prvé stretnutie je na programe vo štvrtok 9. februára v Košiciach, odveta o týždeň neskôr u súpera.

Košice 27. januára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice spoznali svojho súpera v osmičke najlepších tímov Európskeho pohára FIBA. Proti trinásťnásobnému slovenskému majstrovi sa vo februárovom dvojzápase postaví maďarský tím VBW CEKK Cegléd. Prvé stretnutie je na programe vo štvrtok 9. februára v Košiciach, odveta o týždeň neskôr v Maďarsku.

Cegléd uspel v 16-finálovom dvojzápase proti TTT Riga, keď po víťazstve 73:66 v prvom zápase prehral v odvete iba o štyri góly (57:61). "Myslím si, že po všetkom, cez čo sme si prešli v skupine, sme dostali súpera, proti ktorému môžeme reálne pomýšľať na postup. O maďarskom Cegléde toho veľa nevieme, poznám iba niektoré hráčky ako Nagy-Bujdosová, Medgyessyová alebo Katonová. Videl som jeden ich zápas, ešte keď hrali s Miškovcom. Zatiaľ veru neviem odhadnúť, akou hrou sa budú prezentovať," citovala trénera Petra Jankoviča stránka Good Angels.

Košičanky postúpili do 16-finále po tom, ako uspeli v dvojzápase proti francúzskemu družstvu Flammes Carolo Basket. V prvom stretnutí v domácej Angels aréne zvíťazili o 19 bodov (83:64), v odvete prehrali o 14 (58:72).