Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Piešťanské Čajky hostia turnaj EEWBL, privítajú Astanu, Minsk a Kaunas

Basketbalistky z Piešťan. Foto: TASR/František Iván

Druhý ročník EEWBL je už aj s účasťou Čajok, pre ktoré je účinkovanie v  rýchlo rozvíjajúcej sa súťaži vítanou medzinárodnou konfrontáciou.

Piešťany 3. októbra (TASR) - Slovenský basketbalový klubu Piešťanské Čajky privíta už tento týždeň prvý turnaj B-skupiny Východoeurópskej ligy EEWBL. V Diplomat aréne sa okrem domácich predstavia tímy Astana Tigers (Kaz.), Cmoki Minsk (Bielorus.) a Hoptrans Sirenos Kaunas (Lit.). Piešťanské hráčky si tak odkrútia premiéru v tejto súťaži na domácej palubovke.

Druhý ročník EEWBL je už aj s účasťou Čajok, pre ktoré je účinkovanie v  rýchlo rozvíjajúcej sa súťaži vítanou medzinárodnou konfrontáciou. V B-skupine si zmerajú sily turnajovým spôsobom s TTT Riga (Lot.), Dinamo Moskva (Rus.), Astana Tigers (Kazach.), Cmoki Minsk (Biel.), Hoptrans Sirenos (Lit.), Udominate Basket (Švéd.) a Samsun Canik (Tur.). Systém súťaže pozostáva z troch turnajov a následného play-off.

"Nebude to vôbec jednoduchá súťaž a sme radi, že môžeme byť jej súčasťou. Prihlásili sa do nej viaceré kvalitné tímy, súťaž nabrala na atraktivite a bude to zaujímavá previerka. Silu súperov zatiaľ nepoznáme, v tomto je to úplne otázne. Prvý turnaj máme doma a možno už ten naznačí, kam môžeme smerovať," vyjadril sa v tlačovej správe tréner Martin Pospíšil.

V predaji budú denné vstupenky (dva zápasy) v hodnote 4 eur, ktoré sa budú predávať vždy hodinu pred začiatkom zápasu.

Rozpis zápasov 1. turnaja EEWBL v Diplomat aréne:

štvrtok 5. októbra: 16.00 h Cmoki Minsk - Hoptrans Sirenos, 18.30 h Piešťanské Čajky – Astana Tigers
piatok 6. októbra: 14.00 h Cmoki Minsk – Astana Tigers, 16.30 h Hoptrans Sirenos - Piešťanské Čajky
sobota 7. októbra: 10.00 h Astana Tigers - Hoptrans Sirenos, 12.30 h Piešťanské Čajky – Cmoki Minsk