Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Asistent trénera Golden State Milojevič zomrel na infarkt

Asistent trénera Golden State Warriors Dejan Milojevič sa usmieva počas predsezónneho zápasu basketbalovej NBA proti Denver Nuggets San Francisco, piatok 14. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Tím neinformoval o ďalších detailoch, podľa viacerých médií sa však Milojevičove problémy týkajú srdca.

Salt Lake City 17. januára (TASR) - Srbský basketbalový tréner Dejan Milojevič zomrel v stredu vo veku 46 rokov na následky infarktu. Asistenta kouča Steveho Kerra z tímu NBA Golden State Warriors postihli problémy so srdcom v utorok večer a museli ho hospitalizovať v nemocnici v Salt Lake City, na druhý deň im podľahol. Informovali o tom zámorské médiá.

V dôsledku tejto udalosti odložilo vedenie zámorskej NBA nadchádzajúci duel tímu na palubovke Utahu Jazz. Nový termín zatiaľ nebol zverejnený. "Všetci sme zdrvení zo správy o Dejanovom úmrtí. Je to šokujúca a tragická udalosť pre každého v organizácii Warriors a tiež pre členov jeho rodiny," uviedol tréner Kerr.

Milojevič pôsobil v tíme Warriors tretiu sezónu a podieľal sa na titule v sezóne 2021/22. Ako tréner pôsobil aj v Srbsku, kde bol asistent pri tamojšom národnom tíme. V minulosti pracoval aj s hviezdnym Nikolom Jokičom.