Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Basketbal

Americký rozohrávač Harris posilní tím Handlovej

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

V uplynulej sezóne nastupoval v treťej najvyššej francúzskej súťaži – NM1.

Handlová 5. septembra (TASR) - Basketbalovému klubu MBK Handlová sa podarilo pred ligovou sezónou 2018/2019 obsadiť kľúčový post rozohrávača. Vedenie účastníka SBL získalo do kádra Američana Fabyona Harrisa.

Dvadsaťsedemročný tvorca hry odštartoval profesionálnu kariéru v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA, kde pôsobil na texaskej univerzite. V uplynulej sezóne nastupoval v treťej najvyššej francúzskej súťaži – NM1, za BC Souffelweyersheim odohral 33 stretnutí, v ktorých trávil na palubovke v priemere 28,9 minúty a dosiahol 12,3 bodu, 2 doskoky a 4,4 asistencie na zápas.

"Mám informácie, že SBL je veľmi vyrovnaná súťaž, ktorá v úvode sezóny nemá favorita a diváci bývajú svedkami kvalitných zápasov," citoval Harrisa portál basketliga.sk. "Predtým ako prišlo k našej vzájomnej dohode s MBK, som si prostredníctvom internetu o svojom novom pôsobisku a nových spoluhráčoch zisťoval mnoho informácií. Zaujímalo ma prostredie, v ktorom budem v blízkej budúcnosti žiť. Mesto sa mi veľmi páči a najviac sa teším na handlovských fanúšikov, o ktorých som taktiež veľa počul," pokračoval. "Mojím cieľom je prispievať dobrými výkonmi k víťazstvám Handlovej. Som pripravený urobiť čokoľvek pre to, aby sa tímu darilo a aby bol úspešný. Postup do vyraďovacích bojov je pre mňa v tejto chvíli prvoradou ambíciou," dodal Harris.