Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenskí policajti objasnili dve ozbrojené lúpeže

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Policajtom vo Zvolene sa podarilo objasniť dve lúpežné prepadnutia, ktoré sa v meste pod Pustým hradom a v neďalekom Sliači stali v uplynulých dňoch.

Zvolen 29. januára (TASR) - Policajtom vo Zvolene sa podarilo objasniť dve lúpežné prepadnutia, ktoré sa v meste pod Pustým hradom a v neďalekom Sliači stali v uplynulých dňoch. Ako TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže 28-ročného Martina zo Žiaru nad Hronom, ktorý mal vo štvrtok 15. januára okolo 5.45 h na ulici Cesta ku Continentálu vo Zvolene lúpežne prepadnúť prevádzku herne a kaviarne.

"So zamaskovanou tvárou a so zbraňou v ruke vošiel do prevádzky, prinútil krupierku kľaknúť na kolená a spoza baru vybral obálky s peniazmi a z barového pultu zobral mobilný telefón a peňaženku s dennou tržbou," uviedla Faltániová. Majiteľovi herne spôsobil škodu viac ako 3600 eur a pracovníčke herne krádežou mobilného telefónu vznikla škoda 607 eur.

Ďalšia lúpež sa stala v utorok 27. januára o 8.00 h, a to v prevádzke herne a kaviarne na ulici SNP na Sliači. "Zamaskovaný muž vošiel do prevádzky, vytiahol z vreciek teplákov dve krátke guľové zbrane, namieril ich na krupierku, pričom na ňu kričal, aby si ľahla na zem," priblížila hovorkyňa. Krupierka mu ale povedala, že si na zem neľahne a že tam nemá žiadne peniaze. Muž sa potom presunul za barový pult, kde sa mu podarilo zo šuplíka vziať peniaze. Následne pod hrozbou zbrane od krupierky pýtal peňaženku, ktorú mu nedala a hodila ju k zákazníkom, ktorí tam sedeli. Muž si peňaženku aj tak vzal a zobral z nej peniaze a stravné lístky.

Zlodej potom prišiel k dvom zákazníkom a jedného z nich okradol. Pod hrozbou namierenej zbrane ich prinútil vypnúť si mobilné telefóny a následne museli pred ním otvoriť peňaženky, pri čom jednému vzal 35 eur. Potom z herne odišiel. Majiteľovi herne spôsobil škodu 38 eur a krupierke takmer 100 eur.

"Krátko po spáchaní činu polícia páchateľa zadržala. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby," doplnila Faltániová a dodala, že v súvislosti s uvedenými skutkami polícia v stredu 28. januára zadržala aj ďalšiu podozrivú osobu, s ktorou v súčasnosti vykonáva procesné úkony. Obvinený Martin bol v minulosti už 11-krát súdne trestaný za majetkovú a násilnú trestnú činnosť, aj za lúpež.