Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Základná škola v Žiari nad Hronom bude mať vlastnú jedáleň

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Caban

Na škole prebiehajú práce na rekonštrukcii priestorov a prípravy, aby mohla jedáleň od septembra fungovať.

Žiar nad Hronom 11. marca (TASR) - Základná škola s materskou školou Štefana Moysesa v Žiari nad Hronom bude mať od budúceho školského roka vlastnú jedáleň. Aktuálne zabezpečuje stravovanie pre svojich žiakov vo výdajni, prípravu jedál zabezpečuje prostredníctvom iných školských jedální v meste. Zmenu vyvolal nový zákon, ktorý zavádza tzv. obedy zadarmo.

"Vzhľadom na to, že nie sme schopní zabezpečiť obedy zadarmo aj pre zriaďovateľa Základnej školy s materskou školou Štefana Moysesa, museli sme vyvolať stretnutie a dohodnúť sa, že stravovanie si bude škola od septembra zabezpečovať sama,"
priblížila na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva Adriana Giláňová z Mestského úradu v Žiari nad Hronom s tým, že mesto bude škole dávať len dotácie na mzdy a prevádzku.

Mestskí poslanci preto odsúhlasili zaradenie školskej jedálne ako súčasti Základnej a materskej školy Štefana Moysesa do siete škôl a školských zariadení.

Podľa Giláňovej prebiehajú aktuálne na škole práce na rekonštrukcii priestorov a prípravy, aby mohla jedáleň od septembra fungovať.