Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Nemocnica v Lučenci môže z eurofondov čerpať štyri milióny eur

Ilustračná foto. Foto: FOTO TASR/AP

Podľa slov predsedu správnej rady VNsP Jána Miadoka by peniaze z eurofondov radi investovali primárne do rekonštrukcie oddelení či novej prístrojovej techniky.

Lučenec 31. mája (TASR) – Približne štyri milióny eur na rekonštrukcie budov a obnovu vybavenia môže v priebehu nasledujúcich troch rokov vo forme nenávratného príspevku z eurofondov čerpať Všeobecná nemocnica s poliklinikou (VNsP) v Lučenci. Informovala o tom ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) počas návštevy zdravotníckeho zariadenia koncom mája.

„Osobne som si prešla niektoré oddelenia, ktoré prešli už v minulosti rekonštrukciou. Prostredie je pre pacientov príjemné, čo je dôležitým aspektom pre ich úspešnú liečbu. Renovácia ďalších oddelení bude ďalším prínosom pre pacientov, ako aj zdravotníkov k ich práci,“ povedala Kalavská.

Podľa slov predsedu správnej rady VNsP Jána Miadoka by peniaze z eurofondov radi investovali primárne do rekonštrukcie oddelení či novej prístrojovej techniky. „Okrem toho v týchto dňoch oficiálne otvárame nové vlastné laboratória. Pri 14.000 hospitalizáciách a 1000 pôrodoch ročne sme jedným z kľúčových zdravotníckych zariadení v regióne,“ dodal Miadok.

VNsP v Lučenci lieči pacientov na 16 oddeleniach. Zdravotnícke zariadenie poskytuje aj mamografické, CT a RTG vyšetrenia, takisto vyšetrenia klinickej biochémie, hematologické vyšetrenia, ako aj vyšetrenia patologickej anatómie.