Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Zberný dvor v Očovej z centra obce presunú na nové miesto

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Po ukončení realizácie stavby bude do nového areálu premiestnený zberný dvor z centra obce a pre toto miesto bude obec hľadať nové využitie.

Očová 5. novembra (TASR) - Obec Očová v okrese Zvolen buduje nový zberný dvor. Financie na jeho stavbu získala od Environmentálneho fondu.

"Na základe verejného obstarávania bola podpísaná zmluva so zhotoviteľom, ktorým je spoločnosť EUROVIA SK. Cena za dielo bola vysúťažená vo výške približne 153.004 eur s DPH," uviedol starosta obce Ján Senko.

S výstavbou dvora sa začalo v júli, termín ukončenia výstavby bol určený do 30. októbra 2017. "Z dôvodu zle evidovaných inžinierskych sietí na dotknutých pozemkoch, musela obec na vlastné náklady vykonať prekládku vodovodného potrubia, vrátane projektovej dokumentácie, a riešiť aj ďalšie problémy, ktoré z tohto dôvodu vznikli. V tejto situácii boli práce na obdobie zhruba jedného mesiaca prerušené," uviedol Senko.

Areál zberného dvora vzniká pri mechanizačnom stredisku Poľnohospodárskeho družstva Očová za obecným cintorínom. V predchádzajúcom období obec odkúpila 785 m2 pozemkov v tejto časti od súkromných vlastníkov.

Po ukončení realizácie stavby bude do nového areálu premiestnený zberný dvor z centra obce a pre toto miesto bude obec hľadať nové využitie.