Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Z vládnej podpory 10.000 eur zrekonštruujú obecný rozhlas

Ilustračné foto Foto: TASR - Branislav Račko

Dediny Badín a Ľubietová v okrese Banská Bystrica môžu chystať prípravné práce na rekonštrukciu svojich obecných rozhlasov.

Badín 6. marca (TASR) – Dediny Badín a Ľubietová v okrese Banská Bystrica môžu chystať prípravné práce na rekonštrukciu svojich obecných rozhlasov. Tak ako obec Turecká získala peniaze na opravu interiéru budovy kultúrneho domu a Nemce na zateplenie materskej školy, aj spomínaným obciam vláda počas minulotýždňového výjazdového zasadnutia v Banskej Bystrici odsúhlasila "finančnú injekciu" na ich projekty. Badín dostane 10.000 eur a Ľubietová 9000 eur.

Ako dnes pre TASR konštatoval Pavol Hric, starosta Badína s takmer dvoma tisíckami obyvateľov, hoci im suma 10.000 eur nebude stačiť na celkovú rekonštrukciu obecného rozhlasu, stotožňuje sa s názorom, že je lepšie dať viacerým obciam menej peňazí, než dať vyššie sumy iba niekoľkým. "Sme veľmi radi a sme vďační," reagoval Hric.

"Obec si zatiaľ urobila prieskum trhu. Podľa laického odhadu rekonštrukcia obecného rozhlasu, vrátane výmeny reproduktorov, softvéru do počítača, a teda celého vysielacieho zariadenia, vychádza na sumu okolo 20.000 eur aj viac. Samozrejme, rekonštrukcia obecného rozhlasu bude predmetom verejného obstarávania,"
uviedol starosta Badína. Zvyšnú sumu budú musieť vykryť z obecného rozpočtu.

V súčasnosti majú v obci desiatky ampliónov, ktoré sa kazia a odchádzajú. Kvalitné reproduktory sú dôležité tiež pre odľahlejšie časti dediny, keďže prostredníctvom nich sa občania dozvedajú dôležité informácie.