Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Na strednom Pohroní sa voľby do VÚC začali bez problémov

Na snímke prenosná volebná schránka počas prípravy volebnej miestnosti na voľby do orgánov samosprávnych krajov. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V 15 obciach volebného obvodu Banská Štiavnica je 24 okrskov. O priazeň voličov sa tu uchádza osem kandidátov na post poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja.

Žiar nad Hronom 4. novembra (TASR) - Na strednom Pohroní sa voľby do vyšších územných celkov začali bez problémov. Pre TASR to potvrdili zapisovatelia obvodných volebných komisií v Žiari nad Hronom, Banskej Štiavnici a Žarnovici.

V 15 obciach volebného obvodu Banská Štiavnica je 24 okrskov. O priazeň voličov sa tu uchádza osem kandidátov na post poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja. V krajskom parlamente bude záujmy miestnych hájiť jeden z nich.

O štyri poslanecké miesta vo volebnom obvode Žiar nad Hronom má záujem 24 kandidátov. V 35 obciach tohto obvodu je celkom 56 okrskov.

Volebný obvod Žarnovica zahŕňa 18 obcí, v ktorých je celkom 33 okrskov. O dve poslanecké kreslá sa tu uchádza celkom deväť kandidátov.

Volebné miestnosti v spomínaných obvodoch sú zriadené na obecných úradoch, kultúrnych domoch, školách, ale aj v pohostinstvách, hoteli či hasičskej zbrojnici.