Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Rooseveltova nemocnica prejde ďalšou obnovou, pomôže vládna dotácia

Na snímke pohľad na exteriér časti areálu nemocnice, archívne foto Foto: TASR/Dušan Hein

Z pridelenej dotácie sa nemocnica chystá prebudovať terajšie infocentrum na otvorenú recepciu.

Banská Bystrica 3. mája (TASR) – Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici dostala po februárovom výjazdovom zasadnutí vlády v meste pod Urpínom dotáciu 1.328.600 eur. Vďaka nej sa môže pustiť do plánovaných rekonštrukcií, ktoré chce zvládnuť do konca tohto roka.

Ako pre TASR uviedla riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková, prestavbou v prvom rade prejde oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM), ktoré je v pôvodnom stave od kolaudácie v roku 1983 a doteraz neprešlo žiadnou úpravou.

"Z týchto zdrojov bude zrekonštruované aj celé nulté poschodie, to znamená, vymeníme všetky podlahy, ktoré sú naozaj v dezolátnom stave a spôsobuje to i poškodenie inventáru, vozíkov a postelí," priblížila Lapuníková.



Z pridelenej dotácie sa nemocnica chystá prebudovať terajšie infocentrum na otvorenú recepciu s vyšším počtom personálu, ktorá bude slúžiť pacientom ako miesto prvého kontaktu. Výmenou prejdú aj vstupné dvere do polikliniky, návštevnej haly a tiež vchod do nemocnice na mínus prvom poschodí. Bude tam tepelná clona a komfort, aby bol pacient spokojný, keď vojde do nemocnice.

V súvislosti s termínmi rekonštrukčných prác Lapuníková dodala: "Je to ovplyvnené tým, ako bude možné zrealizovať verejné obstarávania. Veľmi veľa činností si vieme urobiť vo vlastnej réžii, máme skupinu zamestnancov, ktorí majú požadovanú kvalifikáciu, sú to šikovní vodári a elektrikári. Tým ušetríme zdroje. Materiál musíme nakupovať cez elektronický kontraktačný systém, čo znamená trošičku predĺženie, ale očakávame, že do konca roka 2015 by sme mali byť schopní zrealizovať všetky rekonštrukcie z týchto prostriedkov."