Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Za prestavbu križovatky vo Veľkom Krtíši zozbierali 2866 podpisov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/KR PZ Bratislava

Mesto už petičné hárky so sprievodným listom zaslalo na Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Veľký Krtíš 3. januára (TASR) - Celkom 2866 podpisov sa podarilo zozbierať organizátorom petície za prestavbu najfrekventovanejšej križovatky vo Veľkom Krtíši. Mesto už petičné hárky so sprievodným listom zaslalo na Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Ako TASR povedala hovorkyňa Mestského úradu vo Veľkom Krtíši Erika Grega, petičné hárky boli na podpis k dispozícii obyvateľom mesta od polovice septembra do 10. decembra 2017.

Mesto spustilo petičnú akciu za prestavbu danej križovatky z riadnej na kruhovú po rokovaní s Krajským dopravným inšpektorátom v Banskej Bystrici, Okresným dopravným inšpektorátom vo Veľkom Krtíši a Okresným úradom, odborom cestnej dopravy a miestnych komunikácií vo Veľkom Krtíši, ktoré sa uskutočnilo ešte v prvom polroku 2017. Dôvodom bolo zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky na území mesta Veľký Krtíš, keďže práve na tejto križovatke dochádza k častým nehodám.

Táto forma nátlakovej akcie má za cieľ zvýšiť záujem krajskej správy ciest o riešenie bezpečnostnej situácie na uvedenej križovatke, píše sa na stránke mesta. Doterajšie jednania na úrovni zodpovedných zástupcov okresu s krajskou správou ciest totiž neboli úspešné.