Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

VIDEO: Vígľaš ožil historickými autami, gentlemanmi a štýlovými dámami

Na snímke účastník 4. ročníka The Grand Retro Show na Námestí SNP v Banskej Bystrici 4. augusta 2018. Na stretnutí a výstave sa zúčastnilo viac ako 60 historických vozidiel, vyrobených v medzivojnovom období 20. storočia. Foto: TASR - Dušan Hein

Obdivovať môžete okolo 60 áut, z ktorých drvivá väčšina má rok výroby do roku 1945.

Vígľaš 4. augusta (TASR) – Zámok vo Vígľaši v sobotu ožil luxusnými historickými vozidlami, pravými gentlemanmi a štýlovými dámami. Koná sa tam 4. ročník The Grand Retro Show, ktorá prináša zábavu pre veľkých i malých. Na zámockom nádvorí môžu obdivovať okolo 60 áut, z ktorých drvivá väčšina má rok výroby do roku 1945. Celé popoludnie je spestrené bohatým kultúrnym programom.

"Kto zažil minulý ročník zrazu historických vozidiel na zámku, môže si byť istý, že tento je ešte lepší. Na návštevníkov čaká i prehliadka Concours d'elegance, krojov, vystúpenie Zuzany Haasovej, folklórnych súborov, fotokútik a množstvo atrakcií," uviedla manažérka tamojšieho hotela Veronika Harmanová.

Na snímke účastník 4. ročníka The Grand Retro Show na Námestí SNP v Banskej Bystrici 4. augusta 2018. Na stretnutí a výstave sa zúčastnilo viac ako 60 historických vozidiel, vyrobených v medzivojnovom období 20. storočia.
Foto: TASR - Dušan Hein

"V čase konania The Grand Retro Show máme zámok vypredaný už rok vopred. Ubytovaní i jednodňoví návštevníci oceňujú toto podujatie ako spojenie nedávnej histórie so stredovekom. Posádky sa väčšinou obliekajú do dobového oblečenia a návštevníci sa s nimi radi pri vozidlách fotografujú, rozprávajú sa s majiteľmi o histórii a renovácii vozidiel," dodala Harmanová.



Podľa spoluorganizátora akcie Martina Mladoňa tohtoročným The Grand Retro Show si zároveň pripomínajú 100. výročie založenia Československa.

Na snímke retro módna prehliadka s názvom Elegancia a štýl prvej republiky 1918 - 1939 počas 4. ročníka The Grand Retro Show na Námestí SNP v Banskej Bystrici 4. augusta 2018. Na stretnutí a výstave sa zúčastnilo viac ako 60 historických vozidiel, vyrobených v medzivojnovom období 20. storočia.
Foto: TASR - Dušan Hein

"V tomto období boli naše vozidlá špičkou na trhu, a preto prevažná väčšina áut je domácich značiek ako Tatra, Škoda a ďalšie. Nechýbajú ani svetové značky ako Rolls-Royce či Packard, európske značky Citroën a Peugeot. Zaujímavosťou a veteránskou lahôdkou je vozidlo značky Stanley Woods z roku 1916 poháňané parou," konštatoval Mladoň s tým, že obdivovať možno aj motorky.