Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Banskobystrický kraj

Varené víno na novoročné oslavy v Hnúšti pripravuje primátor Bagačka

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Primátor Hnúšte varenie vína považuje už za milú tradíciu a nechce touto záležitosťou na Silvestra zaťažovať iných ľudí, keďže je to čas, kedy sa každý chce venovať sebe a svojim blízkym.

Hnúšťa 1. januára (TASR) – Varené víno na oslavy nového roku v Hnúšti na severe Rimavskosobotského okresu pravidelne pripravuje samotný primátor mesta Michal Bagačka. Ako uviedol pre TASR, považuje to už za milú tradíciu a nechce touto záležitosťou na Silvestra zaťažovať iných ľudí, keďže je to čas, kedy sa každý chce venovať sebe a svojim blízkym.

„Za 15 rokov môjho 'primátorovania' som minimálne desať alebo jedenásťkrát s manželkou, rodinou a priateľmi takto pripravoval varené víno. Vytvorila sa okolo toho dobrá partia a beriem to už ako normálnu súčasť Silvestra. Myslím si, že aj ľudia to celkom oceňujú,“ priblížil Bagačka s tým, že uvarené víno vždy prinesú na námestie, kde ho podávajú.

Na tohtoročného Silvestra pripravili približne 50 litrov. „Príprava takéhoto množstva vína nám zabrala približne hodinu až hodinu a štvrť. Myslím si, že táto akcia sa celkom osvedčila a pokiaľ budem primátorom, rád by som v nej pokračoval,“ dodal.