Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

V Zaježovej volia popri sebe starousadlíci a prisťahovaní mladí ľudia

Na ilustračnej snímke členovia okrskovej volebnej komisie. 4. novembra 2017. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Voliť prišla aj 74-ročná Anna Rievajová s manželom, ktorí bývajú v Zaježovej od narodenia, ale aj trojica mladých ľudí, ktorí sa do osady presťahovali pred niekoľkými rokmi.

Zaježová/Kalinka 4. novembra (TASR) - Zmes starousadlíkov a mladých ľudí, ktorí preferujú život na lazoch, tvorí paletu voličov, ktorí v sobotu prichádzajú voliť v osade Zaježová v okrese Zvolen. Zhruba v polovici volieb do VÚC tam prišla odovzdať svoj hlas približne pätina voličov.

Voliť prišla aj 74-ročná Anna Rievajová s manželom, ktorí bývajú v Zaježovej od narodenia, ale aj trojica mladých ľudí, pôvodom zo západného Slovenska, ktorí sa do osady spadajúcej do katastra Pliešoviec, presťahovali pred niekoľkými rokmi.

Podľa predsedníčky okrskovej komisie Žofie Cútovej, väčšie skupiny ľudí očakávajú ešte podvečer. "Aj napriek tomu, že osada je rozľahlá, o voľbu prostredníctvom urny nepožiadal nikto," uviedla.

Podobná situácia ako v Zaježovej bola približne o 16. h aj v susednej obci Kalinka. Ako TASR povedala predsedníčka okrskovej komisie Mária Tučeková, dovtedy odvolila asi pätina voličov. Podľa nej podobne ako v Zaježovej očakávajú vo volebnej miestnosti na obecnom úrade ešte niekoľko ľudí večer. Ako však poznamenala, zrejme až desiatky obyvateľov dediny pracujú v zahraničí a tak počty zúčastnených už zrejme nebudú oveľa vyššie.