Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

V Štiavnici prebudili sitnianskych rytierov, no na Sitno sa nešlo

Na snímke vrch Sitno. Foto: FOTO TASR - Jana Vodnáková

Deti i dospelí, pre ktorých miestni skauti pripravili úlohy, ich tak plnili pri jazere, kde stovky návštevníkov až do 18. h čaká pestrý program.

Banská Štiavnica 9. júna (TASR) – Pri Počúvadlianskom jazere otvorili v sobotu letnú sezónu. Vyhľadávajú ho miestni i návštevníci obľubujúci plávanie či opaľovanie a sezónu tam každoročne otvára rodinná akcia Budenie sitnianskych rytierov. Tentoraz však nebola spojená s výstupom na Sitno, majestátny, najvyšší kopec Štiavnických vrchov.

Ako pre TASR konštatoval Rastislav Marko z Mestského úradu v Banskej Štiavnici, pre počasie tradičný výstup na Sitno vypustili. Deti i dospelí, pre ktorých miestni skauti pripravili úlohy, ich tak plnili pri jazere, kde stovky návštevníkov až do 18. h čaká pestrý program. Nechýba vystúpenie kúzelníka Wolfa, Sranda Banda a jej bruchovravecká šou, žonglérske predstavenie, detská minidiskotéka, umenie miestnych tanečných talentov, nafukovacia lezecká stena, ale i šermiari a ich súboje.

Podujatie nadväzuje na legendu o rytieroch driemajúcich v sitnianskych bralách a koná sa v spolupráci s občianskym združením Sitnianski rytieri a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Štiavnica.