Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Rooseveltovej nemocnici sa volilo dve hodiny, využilo to 15 ľudí

Voliť prezidenta SR priamo v nemocnici využili aj pacienti hospitalizovaní vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Na snímke hospitalizovaný pacient vhadzuje hlasovací lístok do prenosnej volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb. V Banskej Bystrici 16. marca 2019. Na Slovensku sa dnes začali voľby prezidenta Slovenskej republiky. Je to piata priama voľba prezidenta v ére samostatného Slovenska. Ak v prvom kole volieb ani jeden z kandidátov na prezidenta nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude druhé kolo 30. marca. Foto: FOTO TASR - Ján Krošlák

Voličský preukaz si vybavil aj Andrej Dubovský od Žiliny, ktorého synček Andrejko leží v blízkej detskej nemocnici. Možnosť voliť priamo v priestoroch Rooseveltovej nemocnice uvítal.

Banská Bystrica 16. marca (TASR) – Možnosť voliť prezidenta SR v sobotňajších voľbách priamo v nemocnici využilo 15 ľudí, ktorí sú hospitalizovaní alebo pracujú vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Hlasovať mohli v čase od 10. do 12. h.

Jedenásti prišli do miestnosti, kde ich čakali dvaja členovia okrskovej volebnej komisie s prenosnou urnou a miestom na úpravu hlasovacích lístkov. Za štyrmi išli členovia komisie po 12. hodine priamo na oddelenia k ich lôžkam. Všetci mali voličské preukazy.

"Boli to pacienti aj zo Žiaru nad Hronom, Veľkého Krtíša i tu z blízkej obce Vlkanová. Lekári boli Banskobystričania. My dvaja sme prišli z okrsku číslo jeden, ktorý je na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela. Celkovo tam máme zapísaných okolo 1200 voličov. Teraz sa tam vraciame," uviedli členovia komisie Alžbeta Krivušová a Roman Lauko.

Voličský preukaz si vybavil aj Andrej Dubovský od Žiliny, ktorého synček Andrejko leží v blízkej detskej nemocnici. Možnosť voliť priamo v priestoroch Rooseveltovej nemocnice uvítal. Pre istotu si vybavil preukaz aj pre druhé kolo.

"Považujem za dôležité najmä v dnešnej dobe prísť voliť hlavu štátu. Neviem, či očakávam, že sa niečo zmení, hlavne chcem, aby sa niečo nezhoršilo. Zastaviť to, čo by mohlo byť ešte horšie. Ak niečo bude lepšie, tak to bude iba plus," konštatoval otec malého pacienta.

V rámci kampane pred voľbami ho mrzí, že veľké autority sa vyjadrovali k voľbám a konkrétne k niektorým kandidátom dosť negatívne.

"Skoro nikdy nedajú, aj keď ešte mohli, dať nejaký tip ľuďom, že toto je podľa mňa správna voľba. Všetci dokážu iba kritizovať a nikto nezoberie zodpovednosť za to, aby povedal, že ja som za tohto kandidáta. Je to trošku smutné. Sú autority iba dovtedy, že vedia iba kritizovať a nedokážu dať konštruktívny tip ľuďom," dodal Dubovský.