Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V okresoch Lučenec, R. Sobota a Revúca pribudlo vlani 125 bytov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najmenej bytov pribudlo v minulom roku v okrese Revúca, podľa Hajovej boli štyri

Banská Bystrica 2. apríla (TASR) – Dovedna 125 bytov bolo dokončených v priebehu roka 2017 v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Revúca. Informovala Eva Hajová z odboru informatiky, registrov, informačných služieb Štatistického úradu (ŠÚ) SR – sekcie zberu a spracovania dát v priemysle a terénnych zisťovaní v Banskej Bystrici.

Najviac bytov regióne, 79, pribudlo v okrese Lučenec. „Oproti roku 2016 sa zvýšil počet dokončených bytov o 12, čo je nárast o 17,9 %,“ konkretizovala Hajová. V sledovanom období sa v tomto okrese podľa jej slov začalo stavať 116 bytov a medziročne tak počet začatých bytov vzrástol o 41.

V okrese Rimavská Sobota bolo za minulý rok dokončených 42 bytov. „V porovnaní s rokom 2016 sa v spomínanom okrese zvýšil počet dokončených bytov o dva, čo znamená nárast o 5 %,“ priblížila Hajová s tým, že v sledovanom období sa v okrese začalo stavať 57 bytov. „Medziročne sa počet začatých bytov teda zvýšil o 16 bytov,“ dodala.

Najmenej bytov pribudlo v minulom roku v okrese Revúca, podľa Hajovej boli štyri. „Oproti roku 2016 sa znížil počet dokončených bytov o jeden. V sledovanom období sa v tomto okrese začalo stavať osem bytov a medziročne sa tak počet začatých bytov zvýšil o jeden,“ zakončila.