Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Štiavnici z vyššieho výberu parkovného opravia ďalšiu cestu

Banská Štiavnica historické centrum Foto: TASR/Jozef Poliak

Na parkovnom sa v tomto roku vybralo v Štiavnici oveľa viac, ako mesto predpokladalo. Z prostriedkov, ktoré mesto získa na parkovnom, samospráva okrem údržby a úhrady správy parkovísk financuje aj opravy miestnych komunikácií.

Banská Štiavnica 26. októbra (TASR) - Banskoštiavnickej samospráve sa v tomto roku podarilo vybrať viac peňazí na parkovnom, ako pôvodne predpokladala. Vďaka tomu tak mestskí poslanci na tohtotýždňovom rokovaní mestského zastupiteľstva odsúhlasili opravu ďalšej ulice.

"Na parkovnom sa v tomto roku vybralo oveľa viac, ako sme predpokladali. V rozpočte sme predpokladali 32.000 eur. V tomto momente už máme 60.000 eur," priblížila vedúca ekonomického oddelenia Mestského úradu v Banskej Štiavnici Kamila Lievajová.

Ako ďalej uviedla, 16.000 eur vybralo mesto na permanentkách a rezidentských kartách, 15.000 eur pochádza z SMS parkovného a zostatok približne 29.000 eur vybrali pracovníci parkovnej služby.

Pod tento výsledok sa podpísalo najmä tohtoročné zvýšenie cien parkovného v centre mesta a v neposlednom rade aj stále väčšie množstvo prichádzajúcich turistov do mesta.

Z prostriedkov, ktoré mesto získa na parkovnom, samospráva okrem údržby a úhrady správy parkovísk financuje aj opravy miestnych komunikácií. Už v predchádzajúcom období bolo z tejto sumy vyčlenených 12.000 eur na opravu Ulice Michala Miloslava Hodžu, ktorá bola upravená celoplošne. Tentoraz poslanci odsúhlasili 15.000 eur na Ulicu Družicovú a niektoré ďalšie menšie opravy komunikácií.