Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Bystrici bude protestná Pískačka za práva žien

Na archívnej snímke Banská Bystrica Foto: TASR/Jozef Ďurník

Od roku 1991 sa do kampane zapojilo viac ako 5179 organizácií z približne 187 krajín sveta. Pískačka sa podľa dramaturgičky BDnR Moniky Tatarkovej uskutoční hneď po scénickom čítaní.

Banská Bystrica 7. decembra (TASR) - Scénické čítanie z knihy A. Kuźniak Papuša, spojené s protestnou Pískačkou za práva žien, na podporu kampane 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách a dievčatách, bude v utorok 11. decembra o 19 h v Bábkovom divadle na Rázcestí (BDnR) v Banskej Bystrici.

Kniha, z ktorej sa bude čítať, je o osude rómskej poetky Bronislawy Wajs - Papusze, ktorý sa odohrával na pozadí najzlomovejších udalostí pre rómske etnikum - vydania zákona o zákaze kočovania.

Scénické čítanie vzniklo v rámci projektu Demokratická živá knižnica pre školy, ktorý je súčasťou vzdelávacieho programu Škola za demokraciu. Hlavným organizátorom programu je Centrum komunitného organizovania v B. Bystrici. Projekt podporilo Ministerstvo spravodlivosti SR.

Od roku 1991 sa do kampane zapojilo viac ako 5179 organizácií z približne 187 krajín sveta. Pískačka sa podľa dramaturgičky BDnR Moniky Tatarkovej uskutoční hneď po scénickom čítaní. "Píšťaľky pre všetkých účastníkov budú k dispozícii," pripomenula.