Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Tradičný Kremnický jarmok skrátili, potrvá len jedeň deň

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Podľa Hany Zlatošovej z Mestského úradu je totiž ťažké nájsť víkendový termín, kedy sa na okolí nekoná žiadne iné podujatie.

Kremnica 22. júla (TASR) - Tradičné remeslá, predajné stánky so spotrebným tovarom, ale aj bohatý kultúrny program pre rodiny s deťmi, mladých a staršiu generáciu ponúkne 25. ročník Kremnického jarmoku, ktorý sa bude konať už tento piatok 24. júla.

Organizátori z Mestského úradu v Kremnici sa rozhodli, že toto tradičné podujatie bude tento rok len v jeden deň. Podľa Hany Zlatošovej z Mestského úradu je totiž ťažké nájsť víkendový termín, kedy sa na okolí nekoná žiadne iné podujatie. Organizátorom sa po minulé roky stávalo, že v druhý predajný deň jarmoku predajcovia odišli na iné podujatia.

Skrátenie akcie sa organizátori snažili vykompenzovať bohatým programom, ktorý sa začne už od rána. "Otvorenie tradičného Kremnického jarmoku bude na Štefánikovom námestí v piatok o 9.00 h. Súčasne s jarmokom bude otvorená aj nová expozícia Múzea gýča zameraná na bývanie v 20. storočí," priblížila Zlatošová. O 10.00 h. bude otvorený Trh márností, kde už tradične nebudú chýbať strigy, veštenie či razenie mincí.

"Už od štvrtka 23. júla máme na Zámockom námestí pre deti pripravený kolotoč, ktorý bude k dispozícii aj počas jarmoku," dodala Zlatošová. Práve deťom bude venovaný aj dopoludňajší piatkový program, zabaví ich Lolo a Piškót. V poobedňajších hodinách to už budú koncerty pre mladých a staršiu generáciu. "Hlavnými lákadlami by mala byť Eva Máziková a Adam Ďurica, tak dúfame, že si na jarmoku niečo nájdu všetky vekové kategórie," podotkla Zlatošová.