Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Témou Veľkonočného vajca v Kremnici bude Svetový deň vtáctva

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Podujatie sa uskutoční 1. apríla od 14.00 h na Štefánikovom námestí v Kremnici.

Kremnica 31. marca (TASR) – Svetový deň vtáctva, ktorý každoročne pripadá na 1. apríl, bude témou tradičnej karnevalovej rozlúčky so snehom, ktorú Kremničania poznajú pod názvom Veľkonočné vajce. Podujatie sa uskutoční 1. apríla od 14.00 h na Štefánikovom námestí v Kremnici.

„Keďže prvoaprílová nedeľa pripadla tento rok presne na Deň vtákov, aj karneval sa tematicky ponesie v tomto duchu. Najlepšie masky, ale i samotní návštevníci budú môcť vyhrať okrem iného aj jedinečné vtáčie exponáty. Najoriginálnejšie a najvtipnejšie masky bude hodnotiť porota zložená zo samých vtákov,“ uvádzajú organizátori z Kultúrneho a informačného centra Kremnica na mestskej stránke.

Ako ďalej spomínajú, okrem bohatej tomboly, v ktorej bude možné vyhrať doslova aj nemožné, sa o zábavu na 57. ročníku tohto podujatia postará vtáčia porota na čele s lídrom kapely Vrbovskí víťazi Braňom Jobusom. „Pre návštevníkov okrem hlavného programu budú na námestí pripravené stánky s občerstvením a detskými atrakciami,“ dodávajú organizátori.